Nieuwe trend: plane pooling?

PrivévliegtuigjeAmsterdam, 31 augustus 2015 – Het delen van auto’s, fietsen, boten, taxi’s en huizen is inmiddels al gemeengoed. Maar wat dacht je van het delen van een vliegtuig? Een privévliegtuig welteverstaan, want het delen van een Boeing van de KLM met honderden andere reizigers doe je al vaak genoeg.

De nieuwe Franse website Off We Fly biedt je de kans een privévliegtuig te delen met anderen. De totale prijs wordt gedeeld door het aantal passagiers, inclusief de piloot. Op de website zie je het aanbod en kun je je aansluiten bij een vlucht. Ook kun je zelf een vlucht opperen. Het is helemaal niet duur, vanaf € 20 kun je al in het vliegtuig stappen.

Maar verwacht vooralsnog geen luxe privéjets met lederen fauteuils en stewardessen die klaarstaan met champagne. Het zijn kleine vliegtuigjes, bedoeld voor korte vluchten. Onder het aanbod staan nu vooral vluchten in Frankrijk, al zitten er ook een paar internationale trajecten tussen (van Lausanne in Zwitserland naar het Belgische Luik, bijvoorbeeld). Na de landing kun je je ervaringen delen, zodat toekomstige passagiers weten waar ze aan toe zijn, met turbulentie en zo…

In de Verenigde Staten is plane pooling al langer een trend, maar dat is vooral bestemd voor de gefortuneerden onder ons die de wachtrijen en rompslomp op luchthavens willen vermijden. Zo kun je via Skyjet een eigen vliegtuig regelen (inclusief piloot). Om de kosten in de hand te houden, moet je zelf wat andere passagiers zoeken.

Foto © Off We Fly.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!