Creditcard: must-have voor jongeren!

Creditcard voor jongerenAmsterdam, 7 september 2015 – Ga je op reis, vergeet dan zeker niet een creditcard mee te nemen! Het is eigenlijk een must, in het buitenland. Soms kun je alleen maar betalen met een creditcard.

Anders dan velen denken, kunnen jongeren gemakkelijk aan een creditcard komen. Afgaande op advertenties en commercials associeer je een creditcard al snel met luxe en rijkdom. Je zwaait met je Visa Card na een etentje in een sterrenrestaurant of om dat resort in de Malediven af te rekenen. Niets is minder waar. Vroeger moest je nog een flink inkomen hebben om een creditcard in je portemonnee te stoppen, maar tegenwoordig kan bijna elke jongere zo’n kaart bemachtigen.

Zet je gêne overboord en vergeet dat het gek is om met een creditcard te betalen. Jongeren in Amerika bijvoorbeeld betalen zelfs hun boodschappen of koffie bij de Starbucks met een creditcard. Juist op vakantie blijkt een creditcard vaak onmisbaar te zijn.

Voor het huren van een auto bijvoorbeeld moet je bijna altijd het nummer van je creditcard doorgeven. Voor reserveringen van hotels en hostels wordt vaak naar je creditcard gevraagd, voor het geval je niet komt opdagen. En het is handig voor voor (onverwachte) grote uitgaven. Hoe doe je dat als je onderweg op reis een binnenlandse vlucht boekt? In landen als Thailand en Vietnam kun je voor het betalen van een vliegticket niet met je bankpas terecht, maar met een creditcard is dat geen probleem.

Zo’n plastic kaart is ook handig in noodgevallen. Stel dat je bankpas door een geldautomaat wordt ingeslikt? Of dat de pinautomaat dienst weigert, als je net bent geland op een warm en klam vliegveld? Met een creditcard kun je geld opnemen bij een pinautomaat, maar je kunt ook cash ophalen bij een bank of geldwisselkantoor. Je betaalt hier wel transactiekosten voor, maar in noodgevallen is dat beter dan met lege handen staan.

De ANWB heeft een Visa Card voor jongeren, studenten en net afgestudeerden tussen de 18 en 25 jaar, waarbij lagere eisen aan het inkomen worden gesteld. De jaarbijdrage is 12 euro en je kunt achteraf betalen. Bovendien zijn je aankopen zes maanden verzekerd tegen diefstal, schade of verlies, mits je deze met de creditcard betaalt natuurlijk. Ben je ouder dan 25 of heb je een hoog inkomen, dan kun je uiteraard ook voor een creditcard bij de ANWB terecht.

Foto © depositphotos.com/alexxxey.07.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!