De retro caravan is terug

Retro caravanAmsterdam, 25 september 2015 – Leuk kampeernieuws uit Australië: de retrocaravan is terug! Een Australisch koppel bedacht een compacte vintage caravan, maar dan in een modern jasje. Zij wilden een minimalistische caravan die snel en gemakkelijk te vervoeren is en ontwierpen de Gidget Retro Teardrop Camper.

In tegenstelling tot de grote en luxe campers is deze lichtgewicht caravan vooral ontworpen voor het gebruik, in plaats van voor het comfort. Je vindt er geen eethoek, maar je kunt de voorkant uitschuiven waardoor er een redelijk comfortabel bed voor twee personen ontstaat. Je doet de achterklep open en je treft een complete keuken, inclusief koelkastje en tweepits gaskookplaat.

Ook bevat de caravan andere moderne snufjes die handig zijn voor kampeerders: een zonnepaneel die stroom opwerkt, led-verlichting, USB-oplaadpunten en een alarmsysteem. Er zijn compartimenten voor water en afval. De aerodynamisch ontworpen caravan, die er inderdaad uitziet als een ‘traan’, zou achter elke auto moeten passen.

Er is ook een Gidget Retro Teardrop Camper voor de internationale markt, met stopcontacten voor 240 volt. Je kunt ‘m gewoon via internet bestellen. De prijs is ruim € 11.000.

Foto © Gidget Retro Teardrop Camper.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!