Inchecken met elektronische bagagelabels

BagtagAmsterdam, 21 september 2015 – Sommige reizigers bewaren ze zelfs na elke reis: de bagagelabels die bij het inchecken op het vliegveld aan je koffer of rugzak worden gehangen. Met de afkorting van je volgende bestemming: BKK voor Bangkok of LAX voor Los Angeles. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je deze zelfklevende lange label tegenwoordig zelf om je bagage hangen.

Deze bagagelabels raken soms kwijt of scheuren, zodat de code niet meer leesbaar is en je koffer of rugzak in een heel ander werelddeel beland. Of gewoon op het vliegveld blijft staan. Dankzij nieuwe elektronische bagagelabels is de kans een stuk groter dat je koffer op die verre, exotische luchthaven op de bagageband verschijnt. Het Nederlandse bedrijf DS Tags bedacht de DS Bagtag, waarmee je op de luchthaven geen bagagelabel meer hoeft te printen.

Deze e-tag kun je op iedere willekeurige koffer bevestigen. Met behulp van een app kun je thuis inchecken, waarna de streepjescode en luchthavencode op de display verschijnt. Op het vliegveld hoef je je bagage alleen maar te droppen, met het elektronische bagagelabel er op aan.

De DS Bagtag werkt op batterijen die 5 jaar meegaan. Volgens het bedrijf kan de e-tag op elke soort bagage worden bevestigd, zonder dat die losraakt. Ook schokken en valpartijen kan het elektronische bagagelabel weerstaan. Er wordt nu mee proefgedraaid, in 2016 zou het al bij enkele luchtvaartmaatschappijen worden geïntroduceerd. Overigens heeft de Duitse kofferfabrikant Rimowa recentelijk koffers geïntroduceerd waarin het elektronische label zit verwerkt. Dan kun je het écht helemaal nooit meer kwijtraken.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!