Niet meer zeulen met je bagage

Travel Light: niet meer zeulen met je bagageAmsterdam, 11 september 2015 – Reizen is leuk, al is het gesleep met je koffer, rugzak of reistas wat minder. Je kunt je minder makkelijk bewegen, in treinen en bussen zit je bagage voornamelijk in de weg en in vliegtuigen moet je er tegenwoordig alleen maar voor bijbetalen. Als je extra spullen meeneemt op reis, zoals een fiets, ski’s, een golfset of een surfboard, is het vervoer naar je vakantiebestemming helemaal een rompslomp.

Er is nu een dienst, Travel Light, waarmee het zeulen met je bagage tot het verleden behoort. Je kunt je koffers, tassen en andere reisballast van deur tot deur laten verzenden, tot in je hotelkamer aan toe. De bagage wordt thuis opgehaald en staat klaar bij aankomst op de vakantiebestemming. Zelf kun je huppelend en vederlicht op vakantie, met alleen wat handbagage voor de meest dringende spullen.

De prijzen vallen mee. Voor het bezorgen van twee koffers van 20 kilo naar Barcelona én terugkeer naar Nederland betaal je momenteel € 78. Vlieg je bijvoorbeeld met Transavia, dan betaal je € 20 per koffer van 20 kilo per vlucht. In totaal kost je dat € 80. Via Travel Light ben je dus zelfs iets goedkoper uit, met het voordeel dat je na aankomst in Barcelona niet meer met je koffers hoeft te zeulen. Voor een wintersportvakantie, als je ski’s, skischoenen en snowboards mee wil nemen, kan de bezorgservice zo tientallen euro’s schelen vergeleken met de tarieven van luchtvaartmaatschappijen voor ruimbagage.

Via een track & trace systeem kun je je bagage volgen. De dienst biedt een garantie van 99 procent dat je koffer, rugzak of reis op tijd aankomt en werkt daarvoor samen met TNT Express. Een speciaal team van honderd chauffeurs is met je bagage in de weer. Nu is de service alleen nog beschikbaar voor Nederlandse vakantiegangers die reizen binnen de Europese Unie.

Foto © depositphotos.com/konradbak.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!