Slapen in hotels met katten

Hotels met kattenAmsterdam, 5 september 2015 – Kattencafés schieten overal als paddenstoelen uit de grond. In Japan en andere Aziatische landen wemelt het ervan. Afgelopen jaar heeft ook Amsterdam eindelijk zijn eerste kattencafé geopend, Kopjes. Maar hoe zit het met kattenhotels? En dan bedoelen we niet hotels waar enkel katten kunnen slapen, maar plekken waar je als reiziger tussen de katten kunt slapen. Echte kattenhotels hebben we nog niet kunnen vinden (een gat in de markt?), maar we hebben wel enkele hotels gevonden waar katten rondscharrelen of onderdeel uitmaken van de inventaris. Hier hebben we enkele van deze kattenhotels op een rij gezet.

Hotel Le Bristol, Parijs

Le Bristol is een luxe (en duur) hotel in Parijs dat al sinds 1925 reizigers ontvangt, maar dat ook bekendstaat om zijn liefde voor katten. Het hotel is het domein van de Birmese kat Fa-Raon en zijn vrouwelijke metgezel Kléopatre. Ze worden geadoreerd door kinderen die in het hotel slapen, maar ook door modehuis Goyard, die de viervoeters graag behangt met mode-accessoires. De poezen behoren tot de hotelfamilie en laten zich graag aaien door de jonge gasten, zegt het hotel. Website: www.lebristolparis.com

Stray Cat Hostel

De Turkse stad Istanbul is bekend om zijn straatkatten, je vindt ze in alle straten en steegjes. Waar ze daar ab-so-luut geen probleem mee hebben, is in het Stray Cat Hostel (letterlijk: straatkattenhotel). Het hostel opende in 2010 voor zowel vermoeide reizigers als katten om hun hoofden te ruste te leggen. Op de binnenplaats en in de gemeenschappelijke ruimtes is geen tekort aan katten en poezen. Als je heimwee hebt naar je roodharige pluizenbol die zich thuis achter het raam zit te vervelen, is dit misschien de plek voor jou. Dichtbij het Taksim Plein en gratis voor artistiekelingen die er een voorstelling willen geven of een schilderij willen maken.

Accommodatie op Tashirojima Eiland, JapanTashirojima Island, Japan

Japan kan natuurlijk niet onvermeld blijven als het over katten gaat. Het eiland Tashirojima heeft om deze reden al flinke faam verworven, ook ver buiten de landsgrenzen. Het wordt ook wel het ‘katteneiland’ genoemd omdat katten, poezen en kittens er veruit in de meerderheid zijn. Er wonen er ongeveer 150, naast de overwegend oudere bevolking van zo’n 70 mensen. Er zijn twee dorpen, die grotendeels zijn ingenomen door wilde katten. De Japanse kunstenaar Shotaro Ishimori heeft er rood-witte lodges ontworpen – in de vorm van een kat – waar toeristen kunnen slapen. Stuur een e-mail naar issightsee@city.ishinomaki.lg.jp om de accommodatie te boeken.

Kastelli Santorini Resort, Kamari

Dat luxe hotels geen problemen hebben om de pluizige beesten te omarmen, merk je ook in het Kastelli Santorini Resort in Kamari, op het Griekse eiland Santorini. Het 5-sterren resort ligt op een steenworp afstand van het zwarte vulkanische zand van het strand in de populaire badplaats, maar zoals bekend moeten katten niks hebben van de zee. Je vindt ze daarom vooral in de buurt van het zwembad, waar ze spinnen, chillen en loungen. Het leidt tot vele kattenkiekjes die gasten op recensiesites plaatsen. Zelf je huisdieren meenemen mag overigens niet. Website: www.kastelliresort.com

Foto © Hotel Le Bristol, Paris.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!