Fiets huren waar ook ter wereld

FietsverhuurAmsterdam, 2 oktober 2015 – Niet meer ter plekke op zoek naar een fietsverhuurder, maar met een paar klikken ervoor zorgen dat de fiets voor je klaarstaat. Dat is het idee van de nieuwe website BimBimBikes, ‘de eerste globale fietsverhuursite ter wereld’.

BimBimBikes is bedacht door twee Nederlandse internetondernemers, die zich afvroegen waarom het aanbod van fietsverhuurders nog niet op één plek samenkomt op internet. Op reis ben je aangewezen op je reisgids, toeristische brochures of wat gegoogle op internet om een verhuurder te vinden. Zij vonden dat het huren van een fiets net zo makkelijk moet zijn als het boeken van een hotelkamer of een vliegticket.

Op BimBimBikes staan nu ruim 600 fietsverhuurders uit 39 landen. Ze komen vooral uit landen in Europa, maar ook in bestemmingen als Marokko, Cuba, Hong Kong en Mexico kun je een verhuurder vinden. Het doel is het aanbod flink uit te breiden met andere landen, zodat je waar ook ter wereld een fiets kunt huren. Om de ‘Airbnb’ van het fietsen te worden, zeg maar. De hoop is natuurlijk dat fietsverhuurders zich zelf ook spontaan aanmelden.

Op de website kun je in een specifieke stad het aanbod zien, plus de huurprijs per dag en de typen fietsen waar je uit kunt kiezen. Je kiest de dagen, je betaalt (kan ook met creditcard) en de fiets staat klaar als je ter plekke langskomt bij de verhuurder. BimBimBikes pakt een commissie van 15 procent op de transacties. Nu maar hopen dat-ie ook een beetje lekker rijdt… Informatie: www.bimbimbikes.com

Foto © depositphotos.com/cargol.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!