Andere Nederlanders ontmoeten op reis

Biertje drinken op reisAmsterdam, 29 november 2015 – Sommige reizigers willen niks meer met hun landgenoten te maken hebben zodra ze de grens zijn gepasseerd. Andere snakken er juist naar weer wat Nederlands te kunnen kletsen. Het kan best fijn zijn om na een lange reis tussen starende Chinezen in den vreemde weer eens een landgenoot te treffen, om samen een biertje te drinken.

Met de nieuwe reisapp NewConnect kun je altijd en overal mensen uit je eigen straat, dorp, stad of land vinden, waar je maar bent. Gewoon in Nederland, maar ook ver weg in het buitenland. Je kunt je gratis en snel aanmelden en een profiel aanmaken. Je opent de app en bekijkt de zoeklijst. Degene die het dichtst bij je uit de buurt komt, staat bovenaan.

Ben je bijvoorbeeld op vakantie in Indonesië en kom je uit Amsterdam, dan zie je welke andere Amsterdammers ook in Indonesië zijn. Ben je een expat in Singapore en heb je al een tijdje geen Nederlands meer gesproken, dan kun je via de app op zoek naar andere Nederlandse expats in Singapore.

NewConnect is de eerste app ter wereld waarmee je iemand kunt vinden uit jouw buurt, zeggen de Nederlandse makers van de app. ,,Je hebt altijd iemand in de buurt van thuis.” Zie je een profiel met een hoge matchingscore, dan deel je veel interesses. Maar NewConnect is niet de nieuwe Tinder voor op reis, benadrukken de makers. ,,Het is een travelapp. Altijd leuk als er gedatet wordt natuurlijk. Maar een biertje drinken met een relaxte gast als je op reis bent, is ook zo gefixed.”

Overigens kun je met de app ook gewoon reizigers uit andere landen opsporen. De app heeft een kaart waarop je íedereen ziet in een straal van minimaal 1 tot maximaal 30 kilometer. Ongeacht of ze nou wel of niet uit je omgeving komen. Heb je geen zin gezelschap en wil je even lekker alleen op reis, dan kun je de app gelukkig ook uitzetten.

Foto © depositphotos.com/seafox.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!