EasyJet komt met hightech uniform

Hightech uniform van EasyJetAmsterdam, 16 november 2015 – Vlieg je binnenkort met EasyJet, dan kun je zomaar denken dat je ineens in een ruimtevaartuig van Star Trek zit. De stewards en stewardessen van de luchtvaartmaatschappij uit Engeland doen het niet langer met kekke sjaaltjes en modieuze getailleerde jasjes, maar met futuristische hightech uniformen.

EasyJet bestaat 20 jaar en experimenteert daarom vanaf 2016 met innovatieve uniformen die vooral de veiligheid aan boord van het vliegtuig moeten vergroten. Op een beperkt aantal vluchten dragen de stewardessen jasjes met led-lampjes op de schouders en verlichte zoomen die extra verlichting geven in noodsituaties. Ook op de revers van de jasjes is led-verlichting bevestigd, waarop belangrijke informatie staat, zoals het vluchtnummer en de bestemming.

De uniformen hebben verder ingebouwde microfoontjes waardoor de bemanningen beter kunnen communiceren met de piloot en de passagiers. Ook het personeel van EasyJet op de grond krijgt technologisch geavanceerde kleding, met led-verlichting en ingebouwde camera’s om de Boeing naar de juiste plek te leiden.

De luchtvaartmaatschappij heeft de uniformen laten ontwerpen door CuteCircuit, die bekendheid verwierf met de kleding voor shows van artiesten als U2 en Kate Perry. EasyJet wil met de hightech uniformen zijn naam hoog houden op het gebied van technologische vernieuwing. De vliegtuigmaatschappij was in 1998 (!) een van de eerste die het online boeken mogelijk maakte en introduceerde eerder dit jaar drones om vliegtuigen te inspecteren.

Foto © EasyJet, Londen.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!