Een ultiem slim slot voor je bagage

AirBolt SlotAmsterdam, 4 november 2015 – Koffers en reistassen kun je tegenwoordig opladen en bijna niet meer kwijtraken, met behulp van je smartphone en ingebouwde accu’s. Het slot bleef echter altijd wat onderbelicht. Een beginnende Australische ondernemer vond dat ook het slot van je bagage een revolutionaire en hightech make over verdient. Hij bedacht de AirBolt, het ‘ultieme slimme slot’ voor koffers en reistassen.

Net zoals met alle andere ontwikkelingen in de reiswereld, ligt hier weer wat technisch vernuft aan ten grondslag. De AirBolt, die je aan de rits van je koffer vastmaakt, is ‘s werelds eerste slot dat je via Bluetooth op afstand kunt bedienen met je smartphone.

Met een speciale app kun je het slot open en dicht maken, zonder dat je een reeks getallen van een cijferslot hoeft te onthouden. Dieven moeten dus eerst jou smartphone zien te ontfutselen, willen ze de koffer open maken. Mocht je het slot per ongeluk open maken, dan gaat deze na korte tijd automatisch weer dicht. Uiteraard kun je met je smartphone ook zien waar je bagage zich bevindt, dankzij een GPS-netwerk van AirBolt.

Het nieuwe slot is goedgekeurd door de autoriteiten in de luchtvaartwereld. Veiligheidspersoneel op vliegvelden kan het slot dus openen. Mocht de douane niet in je koffer kunnen kijken, dan loop je het risico dat ze het slot openbreken of je bagage opensnijden. Met de AirBolt kun je op afstand meteen zien of de douane in je bagage loopt te snuffelen. Het slot is vanaf januari 2016 te koop. Meer informatie vind je op www.theairbolt.com

Foto © AirBolt, Australia.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!