Op wereldreis langs zeven gezinnen

VPRO-serie De Wereld in Zeven DagenAmsterdam, 20 november 2015 – Op wereldreis langs zeven gezinnen in zeven landen, om het leven te ontrafelen aan de hand van zeven thema’s. Dat deden regisseur en cameraman Hans Pool en journalist Koos de Wilt voor de nieuwe VPRO-serie ‘De wereld in zeven dagen’, die vanaf zondag 20 december op televisie is te zien.

In de serie passeren thema’s de revue als liefde, media, familie, werk en geloof. De programmamakers vroegen zich af in hoeverre ze hetzelfde betekenen voor de zeven bezochte gezinnen van over de hele wereld. Ze vlogen de aardbol rond en volgden mensen in hun individuele zoektocht naar geluk, liefde en erkenning.

Het is volgens de VPRO ,,een poëtische en persoonlijke reis van Turkije, Kenia en Brazilië tot aan de VS en van Rusland, China terug naar ons eigen land. Zeven verschillende landen, culturen, normen, waarden, geloven en geschiedenis, maar zijn we allemaal wel zo verschillend? Of zoeken we in ons dagelijkse bestaan uiteindelijk allemaal naar hetzelfde?”

De wereld in zeven dagen gaat over de universele betekenis van alledaagse thema’s en levensvragen, zegt de omroep. Schrijver Adriaan van Dis doet de voice-over. De eerste uitzending is te zien op zondag 20 december om 20.15 uur NPO 2. In deze aflevering wordt de liefde ontrafeld in het leven van een Keniaanse man die leeft met twee vrouwen. Hoe verhoudt zijn liefdesleven zich met de levens van ‘gewone’ gezinnen uit Turkije, Brazilië, de VS, Rusland, China en ons eigen land? Kijk voor meer informatie op www.vpro.nl

Foto © VPRO/Hans Pool.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!