Met een app van stoel ruilen in het vliegtuig

Stoelen in het vliegtuigAmsterdam, 19 december 2015 – Wie er niet op tijd bij is met inchecken, krijgt in het vliegtuig de belabberdste plaats. De enige plek is dan een stoel in het midden of de achterste rij. Soms zit je noodgedwongen ver verwijderd van je reismaatje. Dan moet je net het geluk hebben dat een bereidwillige medepassagier bereid is zijn of haar stoel af te staan.

Met de nieuwe app Seateroo kun je vanaf januari 2016 echter makkelijker van stoel ruilen in het vliegtuig. Vijf dagen voordat de vlucht vertrekt, gaat ‘de markt’ open en kun je een verzoek indienen om van plaats te wisselen. Degene die zijn plek afstaat, krijgt van de ander een kleine vergoeding die je met elkaar moet uit onderhandelen. De minimumprijs voor een ruil is $ 5 (ongeveer € 4,60). Seateroo incasseert een service fee van 15 procent op elke transactie. Uiteraard moet je allebei op dezelfde vlucht zitten, anders gaat de deal niet door.

Ook aan boord van het vliegtuig kan het zijn dat je liever ergens anders zit, als er een krijsend kind of als je buurman stinkt. Mits er wifi in de lucht is, kun je Seateroo gebruiken om een andere stoel te vragen. De reden van de ruil hoef je niet op te geven, dat scheelt.

Seateroo heeft een onderzoekje gehouden onder Amerikaanse vliegtuigpassagiers, en daaruit bleek dat er vooral op langere vluchten behoefte is aan een swap van de stoel. Van de ondervraagden bleek 27 procent bereid te zijn om ook te betalen voor een stoelwissel. Het ruilen van een vliegtuigstoel is niet verboden. De enige beer op de weg is een chagrijnige stewardess die het om een onduidelijke reden niet ziet zitten dat mensen aan boord van het vliegtuig gaan verkassen.

Foto © depositphotos.com/Observer.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!