Op vakantie gaan is ‘ongezond’

Op vakantie gaan is ongezondAmsterdam, 22 december 2015 – Slecht nieuws voor mensen die van reizen houden: het valt in dezelfde categorie als roken, asbest verwijderen en een avondje doorzakken. Op vakantie gaan is ongezond, zo blijkt althans uit een online onderzoek van Reisgraag.nl onder 650 reizigers.

Tijdens onze vakantie eten we teveel. Vier op de tien reizigers eet ongezonder. Over het algemeen eten we minder fruit op vakantie. Alleen reizigers die naar Zuid-Amerika en Azië gaan, eten op vakantie juist meer fruit. Ook eten we minder groente en werken we te grote porties, te veel vet en teveel suiker naar binnen. Ontbijt en lunch zijn tijdens de vakantie al minder goed dan thuis, maar het diner is het minst gezond. Circa 42 procent van de mensen komt tijdens de vakantie aan, met gemiddeld 1,2 kilo.

Ook het nuttigen van drank is een favoriete bezigheid op reis. Zo’n 40 procent drinkt meer alcohol tijdens de vakantie. Positief is dat water en frisdrank meer wordt gedronken, maar dat zal ongetwijfeld met de hogere temperaturen te maken hebben.

Verder geeft bijna de helft van de respondenten aan tijdens de vakantie minder te sporten dan thuis. Ongeveer 15 procent doet er juist wel een schepje bovenop, op sportief gebied. Tot slot is de zon een gemene boosdoener. Ook al smeren we ons in, toch heeft 45 procent van de jongeren tussen de 16 en 25 wel eens een verbrande huid gehad.

Het goede nieuws is dat we op vakantie meer uitrusten, langer slapen en in het algemeen minder stress ervaren. Zelf menen we overigens dat een verblijf over de grenzen ook ideaal kan zijn om wat overtollige kilo’s af te vallen. Lees hier de tips voor het afvallen op reis

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!