Smartphone opladen tijdens het wandelen

Ampy MoveAmsterdam, 28 december 2015 – Je kunt je smartphone op reis al opladen met je riem, met je reistas of met je koffer. Allemaal reuzenhandig, maar je dient er wel altijd voor te zorgen dat de extra accu thuis is opgeladen.

Heb je die accu niet bij je en is er géén elektriciteit in de buurt, dan hoef je tegenwoordig ook niet meer te vrezen dat je met een lege batterij komt te zitten. Er is nu een gadget te koop waarmee je je smartphone kunt opladen terwijl je een museum bezoekt, door de stad wandelt of een berg beklimt.

De Ampy Move claimt de kleinste en eerste draagbare smartphonebatterij te zijn die zich oplaadt door beweging. Wanneer je dus loopt, fietst, rent, roeit, een eeuwenoude ruïne beklimt of in de jungle met een liaan van de ene boom naar de andere boom zwaait, wordt de batterij opgeladen. Na een uur beweging kun je je smartphone een uur langer gebruiken of blijft je telefoon 5 uur in de standby modus. Een smartwatch gaat liefst 24 uur langer mee na een uur beweging.

De batterij wordt dus niet heel snel opgeladen, maar de Ampy Move kan niettemin ideaal zijn voor reizigers die het grootste deel van de dag buiten het hotel vertoeven. Als je toch al door de stad slentert of op het strand wandelt, waarom dan niet meteen je telefoon even opladen? Je kunt het apparaatje aan je middel of je knie bevestigen, zonder dat je er al teveel van merkt. Je kunt ‘m zelfs om je nek hangen. De Amy Move is te koop voor $ 99 (ongeveer € 90).

Foto © Ampy / Stryde Technologies, USA.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!