Insmeren tegen de zon zonder geknoei

Zon & hitteAmsterdam, 11 januari 2015 – Een fles zonnebrandcrème is een must als je de warmte opzoekt of op wintersport gaat. Het nadeel is het geknoei. Een fles crème, spray of zonnebrandolie kan gaan lekken in je tas als je de dop niet goed hebt afgesloten en bij het insmeren tegen de zon vliegen de klodders in het rond. Voordat je het weet, zit er een sliert zonnemelk op je T-shirt. Ook mag je de meeste flessen zonnebrandcrème niet meenemen in je handbagage in het vliegtuig.

Sinds kort kun je jezelf beschermen tegen de zon met een zonnebranddoekje. Het is een compact doekje dat genoeg zonnebrandcrème van factor 30 bevat om je onbedekte huid mee in te smeren. Daarmee heb je zo’n twee uur bescherming tegen de zon. De doekjes passen makkelijk in je broekzak, je portemonnee of je tas. Je hoeft het alleen maar uit de verpakking te halen en je huid ermee in te wrijven. Ook kinderen kunnen zich er dus makkelijk mee insmeren, zonder gemors. Bij de security op de luchthaven heb je niks meer te maken met de strenge regels over het meenemen van vloeistoffen.

De SunWipe SPF30 doekjes zijn minimaal twee jaar houdbaar, beweert de fabrikant. De zonnebranddoekjes beschermen tegen UVA- en UVB-straling en voldoen aan de Europese normen. Ook zijn ze biologisch afbreekbaar. Goedkoop zijn de doekjes overigens niet: een verpakking van vijf stuks kost € 10,95, oftewel € 2,19 per doekje (waarbij 5 procent van de winst naar KWF Kankerbestrijding gaat). Voor dezelfde prijs heb je een grote fles zonnebrandolie waar je veel langer mee doet, maar soms kunnen de doekjes dus erg handig zijn.

Foto © depositphotos.com/tomwang.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!