Marktplaats voor verkopen van je vakantie

TradeYourTripAmsterdam, 25 januari 2016 – Het is spijtig als je van reizen houdt, en je moet opeens je vakantie afblazen. In extreme en droevige situaties dekt de annuleringsverzekering meestal de kosten, maar wat doe je als je een nieuwe baan krijgt of als het uit is met je vriend? Laat je je vakantie doorgaan als de verbouwing van je huis enorm uitloopt of als je reismaatje afhaakt?

Binnenkort wordt hiervoor TradeYourTrip gelanceerd, een nieuwe marktplaats voor het (her)verkopen en kopen van vakanties. Het is uitsluitend bedoeld voor reizigers, van persoon tot persoon. Via dit platform kun je snel en eenvoudig je vakantie verkopen als je zelf niet kunt gaan. TradeYourTrip regelt alle administratieve en juridische rompslomp die er bij komt kijken om een vakantie op de naam van iemand anders te zetten.

Voor flexibele reizigers die op jacht zijn naar een goedkoop tripje is de website juist een ideale mogelijkheid voor weinig geld op vakantie te gaan, want de meeste verkopers zijn al lang blij als ze een deel van de kosten kunnen terugverdienen. TradeYourTrip werkt op basis van no cure no pay, dus als de verkoop van een vakantie om wat voor reden dan ook niet lukt, hoeft er niet betaald te worden.

TradeYourTrip is ontstaan vanuit de eigen frustratie van de oprichters, toen ze hun kerstvakantie moesten annuleren en daardoor hun geld kwijt waren. ,,Tegelijkertijd realiseerden wij ons, dat de touroperator onze geannuleerde vakantie weer doorverkocht aan een andere persoon en op deze manier (samen met de meeste touroperators) dubbele winsten realiseerden ten koste van de reiziger.”

Elk jaar moeten 25 miljoen mensen in Europa hun vakantie annuleren vanwege onvoorziene omstandigheden, zeggen de oprichters. Samen met de lancering van hun vakantiemarktplaats doen ze ook meteen een poging minimaal 40.000 handtekeningen te verzamelen voor een nieuwe wet die het mogelijk maakt om ook vliegtickets vrij door te kunnen verkopen. Een goed initiatief, vinden wij.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!