Meer beenruimte met de Spacerseat

SpacerseatAmsterdam, 15 januari 2015 – Het gebrek aan beenruimte in veel vliegtuigen blijft een gruwel. Meestal moet je het stellen met zo’n 74 tot 76 centimeter. Vooral langere mensen hebben tijdens de vlucht te maken met pijnlijke knieën en kramp in de benen, opgepropt als ze zitten.

De Spacerseat zegt nu het pijnlijke gebrek aan beenruimte op te lossen waardoor passagiers ,,een klasse comfortabeler” kunnen vliegen. Het is een ogenschijnlijk eenvoudig kussen waaronder volgens de Nederlandse fabrikant ,,een briljante ergonomische technologie” schuilgaat. Het kussen is gemaakt van verschillende materialen die afkomstig zijn uit de ruimtevaart. Daarmee wordt de zithouding zodanig veranderd dat er meer ruimte ontstaat voor de benen en daarmee de knieën.

Je zit eigenlijk wat hoger, waardoor je er tot 14 centimeter meer beenruimte bij krijgt. Volgens testen in laboratoria zou het zitcomfort met meer dan 80 procent zijn verbeterd. Vooral passagiers die langer zijn dan 1,80 meter profiteren hiervan. Luchtvaartmaatschappijen staan de Spacerseat niet toe tijdens het opstijgen en landen, maar zodra je lampje fasten seat belt uit is mag je het kussen uit het bagagevak halen. Je kunt de ‘comfort verhogende reisgenoot’ uiteraard ook gebruiken bij trein-, bus- en bootreizen.

Het nadeel is dat je er weer wat extra handbagage bij hebt. Het past niet makkelijk in koffers en reistassen, dus moet je de Spacerseat los via een draagband met je meedragen. De prijs is € 65. Meer informatie vind je op www.spacerseat.com

Foto © Spacerseat.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!