Vergelijk taxi’s naar de luchthaven

Taxi AmsterdamAmsterdam, 18 januari 2016 – Voor je vakantie is een taxi naar de luchthaven wel zo makkelijk. Lekker je rugzak, koffer of reistas in de achterbak leggen en doezelend en mijmerend over je volgende bestemming het mistige Nederlandse landschap aan je voorbij zien trekken. Een ideaal moment om eventuele reisstress (heb ik alles mee?) los te laten. Maar een taxi naar Schiphol of een ander vliegveld is helaas niet goedkoop.

Er is een nu een nieuwe Nederlandse taxivergelijkingssite die je kan helpen om je keuze te maken. Gogido vergelijkt taxicentrales op prijs, kwaliteit en service. De taxivergelijker zet de verschillende taxibedrijven die een rit kunnen verzorgen in één overzicht, inclusief beoordelingen van eerdere klanten. Je kunt zo de beste taxideal kiezen en direct boeken. Je betaalt vooraf via iDEAL, dus je hebt na de taxirit geen gedoe met contant geld, eventuele fooien of het niet accepteren van een creditcard. Na betaling van de taxideal ontvang je een e-voucher.

Gogido zegt uitsluitend met betrouwbare taxibedrijven te werken, die vooraf gecheckt zijn. Het aanbod op het taxiplatform is van zowel grote als kleinere (familie)taxibedrijven, voor elke taxirit in Nederland. De dekkingsgraad is volgens Gogido 99 procent. Op dit moment werkt de startup aan een app met actuele informatie, bijvoorbeeld over last-minute aanbiedingen en beschikbaarheid. Nu moet je een taxi nog minimaal vier uur van tevoren boeken.

Gogido is naar eigen zeggen de eerste taxivergelijkingssite en noemt zich nu al de ‘Booking.com’ voor taxi’s. ,,Voor zo’n beetje alles is een vergelijkingssite, maar voor taxi’s was die er nog niet”, zegt het bedrijf, dat op Schiphol is gevestigd. ,,De taxibranche is een markt die voor de consument ondoorzichtig is. Het is vaak onduidelijk welke taxibedrijven er zijn, wat ze aanbieden en wat ze kosten. Daar wilden we graag een oplossing voor bieden.”

Zelf hebben we even de proef op de som genomen, voor een ritje op 30 januari van Amsterdam-West naar Schiphol. Bij de resultaten blijkt de goedkoopste taxirit via Gogido op € 32 uit te komen. Na zelf even Googlen vinden we al snel een taxibedrijf waarbij ditzelfde ritje € 28 kost. Via de taxivergelijkingssite krijg je dus nog niet de goedkoopste rit, maar wellicht verandert dat in de toekomst. Website: www.gogido.com

Foto © depositphotos.com/iampixels.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!