Vliegticket in november het goedkoopst

Vliegticket goedkoopstAmsterdam, 21 januari 2016 – Nederlanders doen er het beste aan om in november met het vliegtuig op vakantie te gaan. Een vliegticket is dan het goedkoopst, blijkt uit een onderzoek van reiszoekmachine Skyscanner. Die heeft daarvoor 250 miljoen vliegprijzen van de afgelopen drie jaar bekeken. In de maand november kun je gemiddeld 12 procent op de prijs van een vliegticket besparen,

Door rekening te houden met de reisperiode, kan een besparing gelijk staan aan bijvoorbeeld de hoogte van een vliegticket in het geval dat je met drie vrienden naar Marrakech gaat. Door de bank genomen kun je het beste een vliegticket acht weken van tevoren boeken. Daarmee bezuinig je ruim een tiende op de gemiddelde prijs. De cijfers laten echter zien dat slechts 4 procent van de Nederlanders dit ook daadwerkelijk doet.

Populaire bestemmingen in Europa

Skyscanner heeft van populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders de beste boekingsperiodes in kaart gebracht. Als je graag wilt wegdromen tijdens de klanken van de Fado in Lissabon, kun je het beste 15 weken voor vertrek je vlucht boeken. Je bespaart dan een vijfde op je vliegticket en dat is toch al snel € 41 op de gemiddelde prijs.

Om optimaal te genieten in de historische stad Rome doe je er goed aan om tijdig te boeken – 19 weken van tevoren boeken is namelijk het voordeligst. Voor de iets latere beslissers is rond acht weken voor vertrek ook nog een gunstig moment om je stoel te reserveren.

Populaire bestemmingen buiten Europa

Voor Nederlanders die net voor het einde van het jaar nog een verre strandvakantie willen, kunnen in november bijvoorbeeld naar Curaçao. Wanneer je niet vergeet om je 30 weken eerder van een plek in het vliegtuig te verzekeren, bespaar je op de gemiddelde ticketprijs € 137. Maar ook zeven weken voor vertrek kun je nog het nodige besparen.

Voor de sfeervolle Marokkaanse stad Marrakech kun je gemiddeld het beste negen weken voor je vakantie boeken. Met een besparing van ruim een vijfde op je ticket, hou je genoeg over om flink te shoppen in de souk of te relaxen in de hammam.

Foto © Air France/Virginie Valdois.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!