Waarom reizen naar een ‘onveilig’ land

Waterpijp roken in café in IstanbulAmsterdam, 12 januari 2015 – Reizigers hebben steeds meer behoefte aan een ‘rustige’ vakantieplek, zonder spanningen, risico’s en ander ongemak. Een plek waar je ongestoord je handdoek op het strand kunt uitrollen zonder dat er een kalasjnikov op je wordt gericht. Landen als Tunesië, Turkije en Egypte worden gemeden, omdat die als ‘onveilig’ zijn bestempeld. Pak je kans, en reis juist nu naar deze landen af. Uiteraard moet je de echte oorlogsgebieden mijden, maar in deze landen is helemaal geen oorlog. Hier hebben we vijf redenen op een rij gezet om te reizen naar een ‘onveilig’ land.

#1 Onveilige landen zijn erg goedkoop

Je kunt een hoop geld besparen door een vakantie in een onveilig land. Luchtvaartmaatschappijen strooien met aanbiedingen voor vliegtickets om de toestellen vol te krijgen. Hotels dumpen de prijzen van hun kamers, waardoor een luxe 5-sterrenhotel opeens betaalbaar wordt. Zo blijken de prijzen van hotels in Oekraïne tot de laagste ter wereld te behoren. In het oosten wordt inderdaad gevochten, maar in de hoofdstad Kiev is geen schot te horen.

#2 In onveilige landen heb je rust

Voor échte rust en ontspanning ben je het beste thuis in een onveilig land. Het grote zwembad bij het hotel heb je helemaal voor je alleen. Je hoeft niet meer extra vroeg op het strand te zijn om een plekje te bemachtigen. Je hoeft niet meer in de rij te staan voor een museum. En je hoeft niet meer weken van tevoren te reserveren voor dat uitstekende Parijse sterrenrestaurant.

#3 Je hebt een unieke ervaring

Na de zomer is het een gebruikelijk ritueel tussen familie en vrienden: het uitwisselen van vakantieverhalen. Je hoort het relaas van de zoveelste kampeervakantie in Frankrijk en tips over wat je zeker niet mag missen in New York (waar je zelf al zo vaak bent geweest). Je hoort het geklaag over de grote drommen Nederlandse toeristen die zij daar tegenkwamen. Een vast onderdeel is het swipen door de vakantiefoto’s op de smartphone van de vakantieganger. Gelukkig kun jij je vrienden wél verrassen, met je avonturen over die trektocht in het zuiden van Turkije of het slapen onder de sterren in de woestijn van Tunesië.

#4 Schat de risico’s in van een onveilig land

Hoeveel Nederlanders zijn er de afgelopen jaren omgekomen bij een terroristische aanslag? Juist: nul. Er waren aanslagen in Parijs en Tunesië en incidenten in Turkije en Egypte, maar nooit waren er Nederlandse slachtoffers te betreuren. In 2014 vielen er 570 doden in het verkeer in Nederland.  Ga je braaf elke dag met de auto of de fiets naar je werk, dan loop je immens veel meer risico dan als je gaat shoppen in Istanbul.

#5 Je helpt de bevolking van een onveilig land

De bevolking van onveilige landen heeft het bepaald niet makkelijk door onze angstcultuur. Door een enkele jihadist of gestoorde geest blijven wij massaal weg, terwijl hun leven gewoon doorgaat en er brood op de plank moet komen. Ga je op vakantie naar een onveilig land, dan help je de locals ook nog eens om hun hoofd boven water te houden. De glimlach om je welkom te heten, is nog groter als je die Egyptische waterpijp koopt. De ober van het Turkse koffiehuis zou je zomaar eens een extra gratis kopje koffie kunnen aanbieden.

Foto © depositphotos.com/vlad_star.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!