Gratis op reis in ruil voor creativiteit

Reizen creativiteitAmsterdam, 29 februari 2016 – De meeste reizigers zijn best wel creatief aangelegd. Zonder al te veel improvisatievermogen kom je als backpacker niet ver. Er is nu goed nieuws voor creatievelingen: in ruil voor je ideeën en creativiteit kun je gratis op reis.

Twee creatieve en ervaren backpackers hebben hiervoor het nieuwe platform Wanderbrief opgericht, dat begin deze maand officieel is gelanceerd. Heb je een creatief beroep, zoals art director, ontwerper, copywriter, illustrator, ontwikkelaar of fotograaf, dan kun je je via de website aanmelden. Wanderbrief kan je dan in contact brengen met een bedrijf dat voor twee tot vier weken een internationaal creatief talent zoekt voor een project of opdracht.

In ruil voor het oplossen van een probleem krijg je een gratis vlucht, gratis eten en drinken, gratis accommodatie en wat zakgeld om de buitenlandse stad te verkennen. Behalve de gratis reis krijg je er ook heel veel andere dingen voor terug, zeggen de oprichters. Je verbreedt je horizon en groeit uit tot een meer flexibele open-minded denker, je sluit overal ter wereld nieuwe vriendschappen, je ziet plaatsen door de ogen van de lokale bevolking (omdat je met ze samenwerkt) en door een bedrijf te helpen met een frisse blik kom je terug met een internationaal curriculum vitae.

Op dit moment net na de lancering staat op de Engelstalige website alleen Amsterdam vermeld bij de bestemmingen. Vofadone zoekt een onverschrokken fotograaf om door de Nederlandse hoofdstad te dwalen. Binnenkort moeten daar creatieve steden uit de hele wereld bij komen.

Foto © depositphotos.com/peshkova.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!