Hightech gezichtsmasker voor op reis

Wink Away gezichtsmaskerAmsterdam, 11 februari 2016 – Ben jij zo’n type die in het vliegtuig overal doorheen slaapt, zelfs als de lampen aangaan en de stewardess aan je vraagt wat voor ontbijt je wilt? Dan hoef je niet verder te lezen. Ben je meer een reiziger die niet kan slapen vanwege het licht, en daarom een gezichtsmasker opdoet, en bij elk geluidje het masker een stukje omhoog doet om te zien wat er gebeurt in de cabine, en pas in slaap valt als de stewardessen alle passagiers beginnen te wekken voor het ontbijt, dan is er misschien een oplossing.

Een bedrijf uit Canada heeft een hightech gezichtsmasker ontwikkeld voor reizigers die willen slapen in het vliegtuig (of de trein of de bus). De Wink Away Mask moet ervoor zorgen dat je minder stress en zorgen hebt tijdens de vlucht door een geavanceerde sensor die reageert op de beweging van je oogleden. Als je wilt slapen en je ogen dichtdoet, wordt het helemaal donker. Als je je ogen opent, gaan automatisch de transparante lcd-schermpjes in het gezichtsmasker open waardoor je rustig om je heen kunt kijken.

Daarnaast heeft het masker een wekservice, voor het geval je tijdens de vlucht toch in een diepe slaap terecht bent gekomen. De bemanning van een vliegtuig kan via een radiofrequentie een signaal van 2 tot 3 seconden naar je gezichtsmasker sturen, waardoor het masker lichtjes gaat trillen. Je kunt dan rustig wakker worden en de slaap uit je ogen wrijven voordat een stewardess in je oor roept of je koffie of thee wilt.

Luchtvaartmaatschappijen moeten hiervoor nog wel zendertjes installeren, en dat botst misschien weer met andere radiofrequenties in de cockpit. De wekservice is nog even toekomstmuziek, maar de open/dicht-functie van de Wink Away Mask is wel geinig. Het gezichtsmasker is vanaf augustus 2016 leverbaar. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina: www.facebook.com/winkawayultimatetravelmask

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!