Maak een foto en weet waar je bent

Phind AppAmsterdam, 22 februari 2016 – Onlangs verscheen een bericht over een dronken Schot die ontwaakte in Amsterdam en niet meer wist waar hij was. Een beetje doorgewinterde reiziger ziet meestal wel een herkenningspunt waar je je bestemming uit kunt afleiden. Zie je de grachten en is het koud, dan denk je al snel dat je in Amsterdam bent. Zie je de Eiffeltoren, dan ben je waarschijnlijk in Parijs (ook al er zijn er dertig replica’s in de wereld).

Weet je echt niet meer waar je bent, dan er is een handige app die je op je smartphone kunt installeren. Met Phind maak je een foto van de omgeving en je krijgt meteen te zien in welke stad je bent. Maak je een foto van een bekende bezienswaardigheid, dan krijg je daar meteen ook informatie over, en lees je bijvoorbeeld dat de Golden Gate Bridge in San Francisco in 1937 is gebouwd.

Bovendien krijg je met deze ‘Shazam voor locaties’ meteen een gedetailleerd overzicht wat er allemaal in de buurt te doen is, van musea en toeristische bezienswaardigheden tot cafés, restaurants, winkels en aanbieders van tours. Je kunt tips en oordelen van andere reizigers raadplegen, je ziet de mogelijkheden voor vervoer en je kunt desnoods meteen via Uber een taxi boeken. Phind maakt gebruik van geavanceerde beeldherkenning en de gegevens van verschillende digitale platformen om de context van de foto te identificeren.

Phind is erg handig op vakantie, is ons oordeel, omdat je niet eerst Google Maps of andere apps hoeft te openen en vervolgens moet intypen wat je zoekt. Je maakt een kiekje en automatisch zie je in de directe omgeving wat je allemaal kunt doen en beleven. De app is verkrijgbaar voor iPhones en gratis te installeren.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!