Serfaus-Fiss-Ladis beste skigebied 2016

Beste skigebied in 2016Amsterdam, 15 februari 2016 – Nederlandse wintersporters vinden Serfaus-Fiss-Ladis in Oostenrijk het beste skigebied van 2016. Het gebied rond de drie dorpjes in Tirol heeft de meeste stemmen gekregen bij een verkiezing van de wintersportwebsite Snowplaza.nl. De wintersportregio telt 212 kilometer aan skipistes en 67 kabelbanen en liften. De dorpen liggen op 1200 tot 1400 meter hoogte in een oud cultuurlandschap en van december tot april ligt er vrijwel altijd sneeuw. Bovendien behoren Serfaus, Fiss en Ladis tot de zonnigste dorpen in Tirol.

In heel Europa stemden ruim 50.000 wintersporters op hun favoriete skigebied. Als de stemmen uit België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië worden meegeteld komen het Oostenrijkse Ischgl en Zwitserse Samnaun als beste skigebied uit de bus.

De SkiWelt Wilder-Kaiser Brixental werd vorig jaar verkozen tot beste skigebied. Dit jaar moet dit Oostenrijkse skigebied, met bekende dorpen als Westendorf en Ellmau, genoegen nemen met een tweede plaats, zowel in Nederland als internationaal. De Zillertal Arena, waartoe onder andere de populaire wintersportplaats Gerlos behoort, eindigde op de derde plaats.

Snowplaza.nl liet de bezoekers ook hun favoriete skishop, skihal en wintersport reisorganisatie bepalen. Uit ruim honderd online skishops kozen de Nederlandse wintersporters Skishop Nieuwegein als beste wintersportwinkel. Als tweede eindigde MK Skiservice in Bilthoven en een derde plaats was er voor de online winkel Ski Outlet Venray.

Nederlanders skiën niet alleen in de Alpen, ook buiten de wintersportvakantie om klikt men graag even de ski’s onder in een sneeuwhal. Snowworld Landraaf werd verkozen tot beste skihal van 2016. Eén van de grootste reisorganisaties van Nederland, Sunweb, werd gekozen tot beste wintersport reisorganisatie.

Foto © Serfaus-Fiss-Ladis Toerisme.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!