BNN eert verongelukte wereldreizigers

Hand voor hulp op bergAmsterdam, 23 maart 2016 – Het lijkt allemaal zo mooi, het maken van een wereldreis. Je stouwt je rugzak vol met genoeg kleding en je zegt het huisje-boompje-beestje-leven vaarwel. Je gaat de wereld ontdekken, grenzen verleggen en dromen najagen.

Natuurlijk loop je onderweg risico’s en kun je je zorgen maken over je veiligheid, maar ook thuis kun je onder de tram komen. Verreweg de meeste wereldreizigers keren terug met onvergetelijke herinneringen en een eindeloze dosis levenservaring. In een enkel geval gaat het mis.

BNN huldigt vijf jonge mensen die uit de sleur van hun dagelijks bestaan wilden breken en op avontuur gingen naar het buitenland. Daarbij kwamen ze helaas op tragische wijze om het leven.

In de nieuwe vijfdelige documentaireserie Break Free, gepresenteerd door Chris Zegers, wordt hun intense en veel te vroeg beëindigde leven postuum gevierd. ,,Een indrukwekkend eerbetoon door familie en vrienden in een poging de herinnering levend te houden”, zegt de omroep. In Break Free kijkt Chris Zegers met vrienden en familie vooral naar de persoon van voor het ongeluk. Wat was het voor iemand en wat kunnen we van hem of haar leren?

Documentairemaker en onderzoeksjournalist Geertjan Lassche reist met dierbare nabestaanden naar de plek waar iemand zijn leven vierde. ,,Met direct betrokkenen maken we hun laatste reis nog een keer. Als herinnering en als eerbetoon. Zonder voorbij te gaan aan het verdriet en het gemis, is deze serie vooral een ode aan familie en vrienden aan het leven waar hun dierbare zo van genoot.”

Break Free is vanaf 31 maart elke donderdagavond te zien. De eerste aflevering gaat over de 26-jarige Laurens Higler, die een droom had om met twee vrienden de wereld rond te zeilen.

Foto © depositphotos.com/tomwang.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!