Nederlanders willen meer bagage mee

Bagage meenemen op reisAmsterdam, 28 maart 2016 – Zelf zijn we een groot liefhebber van lichtgewicht en weinig bagage, maar een groot deel van de reizigers denkt daar heel anders over. Liefst 30 procent van de Nederlanders wil graag nog méér bagage mee op reis dan op dit moment is toegestaan bij luchtvaartmaatschappijen. Dat blijkt althans uit een onderzoek van tassenspecialist Van Beek Lederwaren, die daarvoor ruim duizend mensen ondervroeg.

Een groot deel van de ondervraagden is bereid hier extra voor te betalen. De helft wil tot € 25 betalen, 10 procent wil tot € 50 bijleggen en voor 5 procent van de mensen maakt het helemaal niet uit hoeveel ze extra moeten betalen. Zo’n 36 procent van de reizigers wil graag extra bagage meenemen, maar hier niet voor dokken. Wij zijn overigens benieuwd wát mensen allemaal extra mee willen nemen op reis, maar dat vermeldt het onderzoek helaas niet.

Een andere enigszins verontrustende uitkomst van de enquête is dat 19 procent van de mensen aangeeft dat ze hun koffer, reistas of rugzak weleens in een openbare ruimte hebben laten staan. Het vergeten van bagage in een openbare ruimte kan grote gevolgen hebben en wordt tegenwoordig al snel als een ‘verdacht’ pakketje gezien waarvoor politie en marechaussee worden ingeschakeld. Het vergeten van je bagage kan je een fikse boete opleveren van zo’n € 90.

Liefst 14 procent van de ondervraagden zegt de afgelopen 5 jaar wel een keer zijn bagage te zijn kwijtgeraakt. Gelukkig is het dankzij handige gadgets en internet een stuk gemakkelijker geworden om je koffer, reistas of rugzak terug te krijgen. Hier vind je tips voor het terugvinden van je verloren bagage

Foto © depositphotos.com/peshkova.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!