Op reis opladen met je rugzak

Lifepack rugzakAmsterdam, 10 maart 2016 – Op reis bivakkeer je meestal meer in de zon dan thuis, zelfs als je niet naar hele warme landen gaat. Op je rug draag je een rugzak met je mee. Wat krijg je als je die twee dingen combineert? Juist: een oplaadbare rugzak.

Een innovatief Canadese ontwerper heeft de Lifepack bedacht, een rugzak met een geïntegreerd zonnepaneel. Al wandelend in de zon en de buitenlucht verzamel je zonne-energie, waarmee je vervolgens je smartphone, laptop, tablet of camera mee kunt opladen. Met een volledig van energie voorziene rugzak kun je een iPhone 6 bijvoorbeeld tot twaalf keer opladen. De rugzak is waterbestendig, dus je hoeft niet een reserve-exemplaar mee te nemen als het bijvoorbeeld regent.

De batterij in de rugzak is beveiligd met een kabel, die je overigens ook als flessenopener kunt gebruiken. Ook kun je de oplader als Bluetooth-speaker gebruiken en heeft de rugzak vier verborgen vakjes voor reisdocumenten en dergelijke. Voor lange reizen is de rugzak wat te klein, maar voor bijvoorbeeld een stedentrip naar een zonnige bestemming is er net wat genoeg ruimte voor wat kleren en je toilettas.

De Lifepack is een handig hulpmiddel voor de reizende digitale nomade, die inmiddels ook al uit een koffer en een riem kan kiezen voor het opladen van je smartphone. Er is zelfs al een gadget beschikbaar waarmee je je mobiele telefoon kunt opladen tijdens het wandelen. De Lifepack is leverbaar vanaf mei en wordt wereldwijd bezorgd. In de introductiefase kost de rugzak $ 125, later is-ie in winkels te koop voor $ 249. Kijk voor meer informatie op www.lifepack.me

Foto © Lifepack; Canada.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!