Vier plekken om Nederlanders te mijden

San Alfonso del Mar ResortAmsterdam, 16 maart 2016 – Overal ter wereld kom je wel Nederlanders tegen, welke vakantiebestemming je ook kiest. Niet zo gek, aangezien het Nederlandse paspoort één van de gunstigste paspoorten ter wereld is om vrij mee rond te reizen. Met het paspoort kun je zonder visum liefst 174 van de in totaal 218 landen binnenkomen, blijkt uit de Visa Restrictions Index 2016 van onderzoeksbureau Henley & Partners.

Boekingswebsite Hotels.com heeft een overzicht gemaakt van vier hotels over de hele wereld waar je de grootste kans hebt om Nederlanders tegen te komen. Dit zijn dus plekken om te mijden, of juist om vrienden te maken. Het is maar met welke blik je het bekijkt en in welke gemoedstoestand je verkeert.

Hotel met de meeste strandstoelen

Iedereen weet dat Nederlandse reizigers kampioen zijn op het gebied van het reserveren en bezetten van strandstoelen met hun handdoeken. Vaak staan ze al vroeg op om de beste plaatsjes zeker te stellen. Het zal dan ook niemand verbazen dat een hotel met het grootste zwembad ter wereld en een overvloed aan strandstoelen aantrekkelijk is voor Nederlandse reizigers. Het viersterrenresort San Alfonso del Mar in Chili beschikt over het grootste zwembad ter wereld, maar liefst één kilometer lang en gevuld met 250 miljoen liter water. Het perfecte toneel om de beste strandstoelen te veroveren!

Hotel met het beste naaktstrand

Nederlandse reizigers staan bekend om hun voorliefde om naakt over het strand te wandelen. Uit de kleren gaan in het park, in de sauna, bij het zwembad en op het strand zonder enige vorm van gêne is de norm in Nederland. Je kunt dan ook verwachten dat Nederlandse reizigers goed vertegenwoordigd zullen zijn in het viersterrenhotel Vera Playa Club Hotel, een nudistenhotel aan het strand van Almeria, Spanje.

CitizenM Hotel Times Square New YorkHotel met het meest efficiënte incheckproces

Voor Nederlandse reizigers telt elke seconde en zelfs het inchecken bij het hotel moet daarom zo efficiënt en zo snel mogelijk verlopen. Het viersterrenhotel CitizenM aan Times Square in New York zal dan ook zeer in de smaak vallen. Gasten kunnen er binnen één minuut inchecken met de zelfbedieningsterminals in de stijlvolle lobby.

Meeste waar voor je geld

De woorden prijsbewust en Nederlands zijn vrijwel synoniem, en onze Nederlandse vakantievrienden zijn dan ook gek op koopjes. Voor alle Nederlandse reizigers die geen cent te veel willen betalen, laat de nieuwste index van hotelprijzen van Hotels.com zien op welke bestemmingen Nederlandse reizigers in 2015 de laagste gemiddelde prijs per overnachting betaalden voor een vijfsterrenhotel. Hiertoe behoorden de Thaise bestemmingen Chiang Mai (€ 39), Pattaya (€ 46), Phuket (€ 60), Bangkok (€ 62) en Krabi (€ 64). Je kunt er zeker van zijn dat deze hotels, waaronder het Ping Nakara Boutique Hotel Spa in Chiang Mai, in 2016 veel Nederlandse reizigers trekken.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!