App voor veilig navigeren op reis

RedZone AppAmsterdam, 20 april 2016 – Op reis gaan zonder het slachtoffer te worden van berovingen of zakkenrollers is tegenwoordig een fluitje van een cent. Dit voorjaar is een nieuwe app gelanceerd waarmee je gebieden met veel criminaliteit gemakkelijk kunt ontwijken.

De RedZone App verzamelt real time gegevens over diefstallen, schietpartijen, berovingen, mishandelingen en andere misdaad. Als je vervolgens op je mobiele telefoon een bepaalde locatie intoetst, zie je op een kaartje van Google Maps precies de gebieden waar de meeste criminaliteit te vinden is. Dit is onderverdeeld in lichte vergrijpen, zoals diefstal (die plekken slaan blauw uit) tot ernstige delicten als schietpartijen (die plekken slaan rood uit).

Als je een route uitstippelt, krijg je de ‘veilige variant’ en de ‘riskante variant’ te zien (die vaak wel sneller is). Het is ook een handige app als je een hotel wilt uitkiezen en geen zin hebt om de nacht in duistere, smoezelige buurten door te brengen. De gegevens betreffen de laatste 90 dagen, dus je krijgt een redelijk actueel beeld. Bovendien kunnen gebruikers recente incidenten toevoegen en foto’s uploaden. Aan de hand van politierapporten wordt de nauwkeurigheid in de gaten gehouden.

RedZone heeft vooralsnog alleen de Verenigde Staten en Israël in kaart gebracht, maar binnenkort komen daar meer landen bij. De app is gratis te downloaden voor iOS-gebruikers en binnenkort is ook een Android-versie beschikbaar.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!