Belangrijkst op reis: de prijs

Prijs van een reisAmsterdam, 8 april 2016 – Onderzoek heeft weer eens bevestigd we altijd al dachten over Nederlandse reizigers: de prijs is het belangrijkst bij het boeken van een reis. Nederlanders kijken in 84 procent van de gevallen als eerste naar de kosten, blijkt uit een onderzoek onder ruim 750 vakantiegangers van de website WeFlyCheap.nl.

Driekwart van de Nederlanders boekt een vakantie als er een goede aanbieding is. Het krijgen van vakantiegeld speelt slechts bij 20 procent van de mensen een rol om een (droom)bestemming uit te kiezen. De trend van prijsdalingen in de reisbranche zal dus nog lang niet voorbij zijn, voorspelt WeFlyCheap.nl. ,,Doordat de consument nog zo sterk op de prijs is gefocust, zich laat leiden door aanbiedingen en de concurrentie toeneemt, moeten reisorganisaties wel blijven stunten met prijzen.” Het enkel hebben van ‘een goede naam’ is niet meer voldoende.

De prijs is zelfs nog belangrijker bij het boeken van een vakantie dan de veiligheid in een land of een bepaalde stad. Zo’n 77 procent van de reizigers kijkt of het veilig genoeg is op de plek van bestemming. Met andere woorden: een deel van de Nederlanders zou voor een voordelige stedentrip naar Bagdad of een spotgoedkope vakantie in Afghanistan gewoon de koffers pakken.

In 64 procent van de gevallen kijkt men naar het klimaat. Een opvallende conclusie uit het onderzoekje is verder dat reviews en verhalen van mensen uit de omgeving helemaal niet zo’n grote rol spelen bij het boeken van een vakantie. Slechts 21 procent laat zich leiden door de aanbevelingen van een familielid, vriend, collega of kennis.

Foto © depositphotos.com/kjorgen.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!