Bijverdienen door wat extra bagage

Koffer die leeg isAmsterdam, 4 april 2016 – Niet betalen voor extra bagage, maar juist betaald krijgen voor het meenemen van wat extra bagage. Dat is het idee van Fill Up My Luggage. Mocht je nog wat ruimte over hebben in je koffer, reistas of rugzak, dan kun je in het buitenland wellicht wat meenemen voor iemand die daar enorm op zit te springen.

Je woont bijvoorbeeld in Nederland en wilt speciale kruiden hebben die alleen in India verkrijgbaar zijn. Of je woont in Shanghai en smacht naar een stukje Pecorino schapenkaas uit Italië. Via de website van Fill Up My Luggage kun je contact opnemen met reizigers die deze landen gaan bezoeken. Je geeft daarbij aan hoe je de reiziger wilt belonen. Dit kan bijvoorbeeld geld, een gratis overnachting, een rondleiding of iets anders zijn. Vervolgens kun jij contact opnemen met de reiziger om afspraken met elkaar te maken.

Voor reizigers is het juist handig om iets bij te verdienen. Op de website zie je waar behoefte aan is. Reis je met het vliegtuig, dan zul je waarschijnlijk wat oude kleren moeten dumpen om ruimte te maken in je rugzak. Reis je met de auto, zie dan de kans schoon om de laadbak te vullen met exotische waar.

Na een transactie is het de bedoeling dat de reiziger en de thuisblijver een recensie over elkaar schrijven. Betrouwbaarheid is alles, zodat toekomstige gebruikers weten met wie ze te maken hebben. Het aantal reizigers en ‘transporteurs’ op de website is nu nog beperkt, hopelijk breidt zich dat verder uit.

Foto © depositphotos.com/maglara.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!