Kapotte smartphones door slechte sneeuw

Smartphone in de sneeuwAmsterdam, 22 april 2016 – De beroerde weersomstandigheden in de wintersportgebieden afgelopen seizoen hebben tot veel schade geleid aan skimaterialen en smartphones. Door de beperkte sneeuwval werd veel kunstsneeuw gebruikt. In combinatie met de ijzige ondergrond leidde dit tot veel valpartijen, blijkt uit het jaarlijkse schadeoverzicht van Europeesche Verzekeringen.

De Europeesche stelt elk jaar een top 10 samen van de schades die in het wintersportseizoen worden geclaimd. Ski’s en skibrillen stonden het afgelopen seizoen bovenaan, schade aan telefoons en smartphones op de derde plaats. Veel mensen nemen hun mobiel mee op de piste en gebruiken apps om bijvoorbeeld hun skiprestaties bij te houden. Bij een valpartij overleeft de telefoon het niet en beschadigt vooral het scherm.

De lijst is de afgelopen jaren opmerkelijk veranderd. In 2012 vroegen wintersporters bijvoorbeeld vooral om vergoedingen voor brillen, koffers, tassen, skikleding, digitale camera’s en zelfs identiteitsbewijzen.

Opvallend is ook de daling in het aantal schades aan helmcamera’s. In 2015 stond deze nog op plaats 3, als gevolg van veel schademeldingen door het verlies van de camera na een valpartij. De toename van het gebruik van smartphones zorgt er bovendien voor dat de losse fotocamera nóg verder is gedaald op de lijst. De kwaliteit van camera’s in smartphones wordt steeds beter en het meenemen van een tweede apparaat is dan blijkbaar niet meer nodig.

Top 10 winterschade

Ski’s 21 procent
Skibril of zonnebril 14 procent
Smartphone 14 procent
Skikleding 8 procent
Skihelm 7 procent
Helmcamera (GoPro) 6 procent
Snowboard 5 procent
Bril 3 procent
Fotocamera 3 procent
Skistokken 2 procent
Foto © depositphotos.com/pab_map.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!