Een app om te reizen zonder bagage

Bagage koffersAmsterdam, 14 mei 2016 – Wat zou het heerlijk zijn om zonder bagage te reizen. Geen gesleep met koffers tussen mensenmenigtes en over irritante stoeprandjes. Geen spierpijn in je schouders door het meetorsen van een zware rugzak de hele dag. Geen ergernis over de lange wachtrijen voor de drop-off units voor je bagage op vliegvelden. Gewoon vederlicht het vliegtuig, de bus of de taxi instappen, met alleen wat handbagage bij je.

Met de app DUFL vermijd je alle inpakstress aan de vooravond van je volgende reis en heb je als reiziger niet meer nodig dan je paspoort, je geld en je smartphone om de wereld rond te reizen. Het is zoiets als een valet service, maar dan voor je bagage. Na een aanmelding krijg je een koffer die je vult met alle kleren en toiletbenodigdheden die je op je toekomstige reizen nodig denkt te hebben. De koffer wordt daarna opgehaald en bewaard.

Ga je daadwerkelijk op reis, dan geef je via de app door welke kleding en toiletartikelen je nodig hebt op je bestemming. Je geeft de data door en je accommodatie. DUFL zorgt er daarna voor dat je bagage klaar staat in je hotel, zodra je daar arriveert. De kleren zijn ook nog eens gewassen en gestreken, en daarmee is het vooral ideaal voor zakenreizigers.

Aan al het gemak hangt uiteraard wel een prijskaartje: je betaalt $ 9,95 per maand voor opslag en $ 99 per reis. Ook voor de terugreis hoef je je bagage niet mee te nemen: je geeft door wanneer je vertrekt en een vertegenwoordiger van DUFL haalt je koffer of reistas op in je hotel. Ook na je reis worden je kleren weer gewassen, gestreken of gestoomd.

Via de app kun je bekijken waar ter wereld je koffer zich bevindt. De service is niet alleen beschikbaar voor een koffer met kleren, maar ook bijvoorbeeld voor je golfclubs, duikuitrusting, fiets, surfplank of snowboard. Je kunt DUFL gebruiken in grote steden in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Singapore, Tokyo, Hong Kong, Sydney en Melbourne.

Foto © depositphotos.com/areadeposit.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!