Heet worden in een skilift cabine

SaunagondelAmsterdam, 20 mei 2016 – Wie altijd al warme gevoelens krijgt van een ritje in cabine van een skilift, kan nu ook thuis zijn ultieme geluksmoment beleven. Een Duits bedrijf heeft de saunagondel bedacht: een sauna in een afgedankte gondel van een skilift uit Zwitserland.

Je kunt de saunagondel huren of kopen (voor € 7500) en bijvoorbeeld in je tuin zetten om in je eigen omgeving een Zwitsers gevoel te creëren. Als het buiten ijskoud is en binnen lekker warm, welke ervaring kan daar aan tippen?

De cabines van skiliften zijn volgens de fabrikant ideaal om ook als sauna te gebruiken. Ze zijn licht van gewicht en gebouwd om extreme weersomstandigheden te kunnen weerstaan. Voor de saunagondels is het interieur gestript en zijn er een houten vloer en houten bankjes in aangebracht, waar plek is voor vier (naakte) mensen. Dankzij een 4,5 kW elektrische kachel uit Estland kan de temperatuur oplopen tot 100 graden Celsius. De mobiele sauna’s zijn slechts 2 bij 2 meter groot, dus veel plek nemen ze niet in.

De saunagondel is een creatieve manier om gebruikte cabines van skiliften een nieuw leven te geven. Het is nu wachten op die ene skiliftexploitant die ook sauna’s in gondels gaat installeren, zodat je al zwetend de bergen aan je voorbij ziet trekken. De cabines van saunagondel worden geleverd in heel Europa. Kijk voor meer informatie op www.saunagondel.de

Foto © Saunagondel/Christoh Morlok.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!