Iedereen zijn eigen reisassistent

ReisassistentAmsterdam, 26 mei 2016 – Een ‘PA’, een Personal Assistent, is voor de meeste reizigers niet weggelegd. Zeker voor een low budget reizende backpacker is dit een luxe die ze zich niet kunnen veroorloven. Maar wat zou het heerlijk zijn: je eigen reisassistent die bus- en treinkaartjes regelt, die vliegtickets boekt, die een tafel reserveert in een populair restaurant en die eten regelt in je hotelkamer als je laat op de avond arriveert.

De nieuwe website YOLA24 wil hier op inspelen door het aanbieden van een Personal Travel Assistent aan reizigers. Het is geen man of vrouw die met je meereist (en je koffer draagt), maar een virtuele reisassistent die je onderweg te allen tijde kunt raadplegen. Via WhatsApp, een online chat of Facebook Messenger kun je je verzoek achterlaten en in korte tijd krijg je een reactie en wordt geregeld wat je hebt gevraagd.

YOLA24 werkt met lokale reisassistenten die de taal van het land spreken en wonen in de plek waar je verblijft. Yogis, noemt de initiatiefnemer deze assistenten. Zij kennen de stad en kunnen je snel helpen aan museumkaartjes of desgewenst aan een bos van honderd tulpen, als je dat zo graag wilt.

De dienst is (vooralsnog) gratis voor individuele reizigers, dus ook voor low budget reizende backpackers die bezig zijn met hun wereldreis. Zakenreizigers betalen wel een bedrag, maar daar staat tegenover dat 24 uur lang alles voor ze wordt geregeld tijdens een zakentrip. YOLA24 is vooralsnog als een soort proef beschikbaar in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Moskou, Sint Petersburg en Moskou. In de toekomst komen hier uiteraard meer steden bij.

Foto © depositphotos.com/eskaylim.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!