Nederlanders mijden avontuur op reis

Avontuur op een reisAmsterdam, 27 mei 2016 – Nederlanders houden niet zo van avontuur op reis. Slechts een piepkleine minderheid (6,2 procent) houdt ervan om tijdens zijn vakantie iets buiten de comfortzone te doen. Dat blijkt althans uit een onderzoek van autoverhuurder Avis, die ruim duizend Nederlanders heeft ondervraagd over hun avontuurlijke aspiraties in het buitenland.

Uit de enquête blijkt dat wij niet bepaald avontuurlijk zijn aangelegd en het liefst zo dicht bij ons hotel, vakantiehuisje of camping verblijven. Bijna 80 procent van de Nederlanders geeft aan op vakantie voornamelijk plekken te bezoeken die op wandelafstand liggen. Zo’n 40 procent geeft toe dat er een kleine kans is dat ze achter het stuur kruipen om nieuwe gebieden te verkennen. Ook blijkt dat bijna een kwart van de Nederlanders zich liever houdt aan vooraf geplande activiteiten.

Merkwaardig genoeg voelen de meesten zich wel intens gelukkig na een spontane actie op vakantie. Driekwart is achteraf blij dat hij iets heeft gedaan wat niet op het lijstje stond. We hebben dus wat aanmoedigingen en inspiratie nodig om uit onze comfortzone te stappen. Als dit uiteindelijk gebeurt, kan de voldoening enorm zijn.

Avis wil reizigers aanmoedigen om de wereld verder te ontdekken en ook eens een minder voor de hand liggende keuze te maken. Daarvoor heeft het autoverhuurbedrijf Avis Untrending gelanceerd, ,,een interactief platform dat onontdekte plekken onthult”. Je kunt hiermee locaties opsporen die dicht bij een vakantiebestemming liggen, zoals Val d’Elsa in Italië, Bucks County in de Verenigde Staten en Bohuslän in Zweden. De tips zijn gebaseerd op Avis-reisgegevens en ‘untrending-ratings’ en vind je dus niet terug op social media. Ben je ondanks je cocongedrag bereid om toch de platgetreden paden te verlaten, dan kun je bij Avis inspiratie opdoen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!