Rugzak houdt Cecil de Leeuw levend

Cecil Safari BackpackAmsterdam, 24 mei 2016 – Hoe houd je de herinnering levend aan Cecil de Leeuw, de beroemdste leeuw van Zimbabwe? De leeuw domineerde de krantenkoppen in de zomer vorig jaar toen een Amerikaanse tandarts het arme beest op 1 juli 2015 doodschoot, maar daarna is de hype gaan liggen rond de koning van het Zimbabwaanse dierenrijk.

Met een nieuwe rugzak krijgt Cecil alsnog een postuum eerbetoon. De Amerikaanse tassenfabrikant Wellington & Cromwell introduceert de Safari Cecil Backpack, een beige rugzak van leer en canvas met drie zijvakken die best geschikt is voor een wandeling door de Afrikaanse bush.

Het is niet alleen een publiciteitsstunt, want de opbrengst gaat naar wetenschappers van de prestigieuze universiteit in het Britse Oxford die de leeuwen in Hwange National Park in Zimbabwe observeren en bestuderen. Cecil was de bekendste leeuw in het nationaal park, met zijn herkenbare zwart omzoomde manen en een GPS-tracker in zijn kraag.

Cecil de LeeuwEen inscriptie in de klep van de rugzak moet de goede bedoelingen weergeven van de drager. ,,Ik geloof dat de wereldwijde betrokkenheid met het verhaal van Cecil het tragische lot van één leeuw overstijgt”, staat er te lezen. Het is vooral een pleidooi voor het behoud van de natuur en de dieren in de 21e eeuw.

De Safari Cecil Backpack is leverbaar vanaf juni, in de hele wereld. De prijs is $ 269 (ongeveer € 240). En hoe is het afgelopen met die Amerikaanse tandarts? De man heeft nooit straf gekregen en nooit berouw getoond en is gewoon weer aan het werk…

Foto's © Wellington & Cromwell.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!