Sneakers die je de weg wijzen op reis

SneakairsAmsterdam, 22 mei 2016 – Tijdens je volgende stedentrip hoef je mogelijk niet meer op een smartphone of plattegrond te kijken hoe je moet lopen. Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft een paar slimme sneakers geïntroduceerd die je precies de weg wijzen op reis.

Deze Sneakairs hebben ingebouwde sensors en zijn via Bluetooth verbonden met je mobiele telefoon, zodat je altijd weet waar je naartoe moet. Via een app geef je van tevoren je adres op, waarna aan de hand van GPS op je smartphone de looproute wordt bepaald. Bij elke zijstraat of kruispunt geeft een trilling in je sneakers de richting aan. Wanneer de linkerschoen trilt, moet je linksaf, en wanneer je rechterschoen trilt, moet je rechtsaf.

Ook als je verdwaalt of expres een verkeerde kant oploopt, wijzen de vibraties in je wandelschoenen je de juiste kant op. EasyJet heeft de sneakers met een paar proefpersonen al uitgetest in Barcelona, en het bleek dat de stedentrippers musea en bezienswaardigheden gemakkelijk konden vinden. Met Sneakairs kun je in ieder geval veel meer om je heen kijken, zonder geworstel met kaartjes of locals die je in gebrekkig Engels de weg proberen te wijzen.

Het moet nog blijken hoe comfortabel de sneakers zijn en of je er ook dagenlang mee in de regen en sneeuw kunt lopen. In de zool zitten een batterij, een trilmodule en een Bluetooth-unit gepropt met een dikte van 3 millimeter, dus dat valt op zich wel mee. EasyJet sleutelt nu nog aan het prototype van de Sneakairs, maar in de toekomst kunnen passagiers de schoenen kopen tijdens een vlucht met de prijsvechter. Dan zal ook de prijs bekend worden.

Foto © EasyJet.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!