Bescherming tegen haaien voor surfers

Shark Leash tegen haaienAmsterdam, 12 juni 2016 – Op de een of andere manier zijn de beste surfplekken in het wereld ook vaak het territorium van haaien. Het eiland Réunion, Recife in Brazilië, de kusten van Florida, Californië, Zuid-Afrika en Australië: allemaal plekken met goede golven, maar óók met rondzwemmende en bijtgrage stierhaaien, witte haaien (ook wel mensenhaaien genoemd) en tijgerhaaien.

Altijd vervelend, als je met je surfboard de metershoge golven probeert te bedwingen. Er is nu echter een innovatief product te koop dat de potentie heeft om de veiligheid van surfers in het water drastisch te verbeteren. Het is de Shark Leash, die eigenlijk niet anders is dan de band die je normaal om je been doet om je surfboard niet kwijt te raken.

De Shark Leash maakt gebruik van magnetische technologie om elektromagnetische velden rond het surfboard te creëren, die het ‘besturingssysteem’ van de haai in de war schoppen. Haaien hebben het vermogen om door middel van elektrische golven hun prooien op te sporen en hun weg te vinden in troebel water. Door de Shark Leash slaan haaien op de vlucht. Volgens de Amerikaanse fabrikant, Sharkbanz, is het ongemak voor de haaien minimaal. Het is te vergelijken met iemand die in een donkere kamer plotseling een zeer fel licht in andermans ogen schijnt.

De elektromagnetische gadget gebruikt geen batterijen, hoeft dus ook niet opgeladen te worden en hoeft niet aan of uit te worden gezet. Hou het wel uit de buurt van elektrische apparaten. De Shark Leash houdt nieuwsgierige haaien en roggen uit de buurt, maar lijkt geen effect hebben op andere zeedieren, zoals dolfijnen en schildpadden.

Terwijl het afschrikken van veel verschillende soorten haaien en roggen, het surfen lijn lijkt geen effect te hebben op ander zeeleven zoals dolfijnen en schildpadden. De Shark Leash is te koop voor $ 180 (ongeveer € 160). Kijk voor meer informatie op www.sharkbanz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!