Biertje is het duurste in Lausanne

Bier prijsindex van 20016Amsterdam, 24 juni 2016 – Als je dorst hebt in Lausanne, moet je niet snel naar een biertje grijpen. Een bar of café in deze stad in het westen van Zwitserland durft maar liefst € 15,67 te vragen voor een glas van 33 cl. Dat blijkt uit de Bierprijsindex 2016 van reiszoekmachine Omio, die de bierprijzen in de grootste steden van de wereld op een rij heeft gezet.

Mocht je een stedentrip naar Lausanne in de planning hebben, dan kun je je biertje beter kopen in de supermarkt. Daar ben je gemiddeld € 1,27 kwijt voor een blikje of flesje van 33 cl. Voor de bediening en sfeer in een bar in de Zwitserse stad aan het Meer van Genève moet je kennelijk diep in de buidel tasten.

Hong Kong stond in 2015 nog op de eerste positie van duurste biertjes, maar de Chinese miljoenenstad staat nu op de tweede plek. Bestel je er nu een biertje, dan staat er € 9,87 op je rekening.

Een pilsje is het goedkoopst in de Oekraïense hoofdstad Kiev, wat niet zo verwonderlijk is met de aanhoudende spanningen in het land. Voor een biertje ben je daar in het café gemiddeld € 2,34 kwijt. Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, rekent € 2,49 voor een glas gerstenat. Opvallend is dat Praag de stad is met de hoogste bierconsumptie, maar een glas toch nog gemiddeld € 4,33 kost.

In een Amsterdams café is een biertje ook best wel aan de dure kant, met gemiddeld € 5,23 voor een glas. In Brussel is dat iets meer: € 5,31.

Duurste biertjes volgens de Beer Price Index Prijs voor 33 cl in een bar
Lausanne, Zwitserland € 15,67
Hong Kong, China € 9,87
Parijs, Frankrijk € 8,98
Zürich, Zwitserland € 8,93
Milaan, Italië € 8,38

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!