Een hangmat voor op het water

Hammocraft hangmatAmsterdam, 6 juni 2016 – Er gaat bijna niks boven het chillen in een hangmat. Wegdromen met een boek, slurpend aan een cocktail, en vervolgens wegsoezen met de geluiden van de branding van de zee of het gekwetter van papegaaien op de achtergrond.

Maar hoe doe je dat op het water? Op een luchtbed moet je angstvallig in het midden blijven liggen om omkieperen te voorkomen (als je op je rug ligt) en in een (rubber)bootje lig je plat op de bodem in een niet altijd even comfortabele positie. Een paar Amerikaanse globetrotters en buitenliefhebbers met een passie voor hangmatten hebben daar iets voor bedacht: de Hammocraft.

De Hammocraft is een lichtgewicht frame met hangmatten dat je boven een boot, een riviervlot of een paddle board kunt bevestigen, waarmee je dus ook in je hangmat op een meer, een rivier of een kalme zee kunt dobberen. Met de Hammocraft kun je liefst vijf hangmatten ophangen, dus ideaal om met je vrienden een hangmatsessie op het water te organiseren. Het frame is opklapbaar tot het formaat van een tas en zodoende gemakkelijk mee te nemen.

De Hammocraft is ongelooflijk stabiel en je kunt er gemakkelijk mee peddelen, beweren de makers. Ze kwamen op het idee nadat ze eerst een hangmat aan een verroeste Toyota-truck uit 1973 hadden bevestigd en daarna experimenteerden met hangmatten op fietsen en trikes (zo’n driewielige motor). Ze waren op een gegeven moment klaar met het asfalt en het stof van de weg, en kozen voor de verkoeling van het water. Goedkoop is de Hammocraft zeker niet, reken op minstens $ 1000. Meer informatie vind je op www.hammocraft.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!