EK Voetbal kijken tijdens het vliegen

EK Voetbal kijken tijdens het vliegenAmsterdam, 9 juni 2016 – Ok, ok, Oranje doet niet mee aan het Europees Kampioenschap in Frankrijk dit jaar. Dat weten we nu wel. Maar de Rode Duivels uit België gaan wel in de aanval. Bij een select aantal luchtvaartmaatschappijen kun je de voetbalwedstrijden in de lucht bekijken. Bij het WK Voetbal in 2014 gebeurde dat voor het eerst, en enkele vliegmaatschappijen hebben besloten hun passagiers opnieuw de prestaties van de Europese voetballers voor te schotelen.

Bij Turkish Airlines kun je op 10 kilometer hoogte live alle wedstrijden volgen. De Turkse luchtvaartmaatschappij is een van de sponsors van Euro 2016 en is het dus eigenlijk wel aan zijn stand verplicht de duels te laten zien. Ook in de lounges van Turkish Airlines op vliegvelden is het EK Voetbal te volgen. British Airways toont reizigers alleen de hoogtepunten van het EK Voetbal 2016 op haar in-flight entertainment system.

Bij negen andere luchtvaartmaatschappijen kunnen reizigers de matches volgen op het sportkanaal Sport 24. Alle 51 wedstrijden zijn te zien, te beginnen met de openingswedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië op vrijdag 10 juni. De vliegmaatschappijen met Sport 24 zijn Lufthansa, Emirates, Etihad Airways, Garuda Indonesia, Qatar Airways, Alitalia, American Airlines, Air Seychelles en ANA (All Nippon Airways).

Bij Air France is het EK Voetbal opmerkelijk genoeg niet te zien. Je kunt deze Franse luchtvaartmaatschappij beter helemaal mijden tijdens het kampioenschap, aangezien de piloten hebben aangekondigd te gaan staken tijdens Euro 2016. Als ook als je voetbalwedstrijden niet kunt bekijken in het vliegtuig, is er overigens de kans dat het gebeuren niet helemaal aan je voorbij gaat. Bij veel luchtvaartmaatschappijen vinden piloten het leuk om vanuit de cockpit de stand doorgeven, als er weer een doelpunt is gemaakt.

De KLM houdt zich afzijdig bij de voetbalcompetitie, wat misschien wel begrijpelijk is gezien de afwezigheid van de Nederlanders. Voor het WK in 2018 in Rusland zijn er nieuwe kansen, zowel voor Oranje als voor onze nationale luchtvaartmaatschappij.

Foto © Emirates Airlines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!