Snel kamperen in een capsuletent

Outback SwagsAmsterdam, 14 juni 2016 – In grote steden met weinig oppervlakte en hoge huren zijn de capsulehotels in opkomst. Het is een cel met niets meer dan een bed, een gordijntje om af te sluiten en soms een televisie. Op kampeergebied kwamen we nu iets vergelijkbaars tegen: de Outback Swag. Het is een soort capsuletent, die je binnen no-time hebt opgezet.

De Outback Swag komt uit Australië en is een tent voor één persoon met ingebouwde matras. Opgevouwen is het een compact pakketje, maar na het uitrollen staat de tent binnen een paar minuten overeind. Het is binnenin niet al te groot, dus eigenlijk alleen geschikt om te slapen (en voor reizigers zonder claustrofobische gevoelens).

De tent is gemaakt van waterdicht canvas en is veel zwaarder dan gewone campingtenten. Door het gebruikte materiaal is het binnen echter veel warmer dan in een lichtere nylontent – tijdens koude nachten wordt je lichaamswarmte omsloten als een cocon. De Outback Swag is vooral bedoeld voor taaie omgevingen die gepassioneerde kampeerders tegenkomen waarbij je ‘s nachts niet teveel last wilt hebben van regen, wind en sneeuw. Door het gewicht (ruim 9 kilo) heb je er eigenlijk alleen wat aan als je met de auto gaat kamperen.

De tent is vernoemd naar de Swag, dat je waarschijnlijk niets zegt als je niet uit Australië komt. De Swag ontstond in het land nog voordat het gemotoriseerde verkeer zijn intrede deed. Het was een canvas slaapzak waarin wat bezittingen waren gerold. De Swag werd vooral gedragen door mannen die van de steden naar boerderijen reisden, op zoek naar werk, en onderweg in de outback moesten slapen. Deze nomadische werknemers werden vaak als Swagmen aangeduid en zijn inmiddels geromantiseerd in de Australische cultuur. Kijk voor informatie over de moderne Outback Swag op www.outbackswags.com

Foto © Outback Swags, Australia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!