Stille vluchten bij vliegmaatschappij SAS

Stille vluchten bij SASAmsterdam, 3 juni 2016 – In treinen kennen we al stiltecoupés, maar nu doet dit fenomeen ook in de luchtvaart zijn intrede. Op de vroege ochtendvluchten van de Scandinavische vliegmaatschappij SAS kun je voortaan ongestoord de krant lezen of op je laptop nog wat werken zonder de talloze mededelingen van de bemanning over bijvoorbeeld het ontbijt of de taxfree artikelen.

SAS Stille ochtendvluchten (SAS Silent Morning Flights), heet de gloednieuwe service. SAS is het initiatief op dit moment aan het testen op alle vroege vluchten in en van en naar Scandinavië. Passagiers worden tijdens vluchten die voor 09.00 uur vertrekken niet gestoord door de gebruikelijke aankondigingen van de bemanning, met uitzondering van het welkomstwoord van de piloot en de (verplichte) veiligheidsinstructie. Reizigers die vaker vliegen zijn al bekend met de informatie en de verschillende diensten aan boord, zo redeneert SAS.

Op de stille ochtendvluchten kunnen passagiers hun tijd doorbrengen zoals zij dat willen: ze eten, lezen, slapen of bereiden zich in alle rust voor op de werkdag. ,,Onze vaste klanten hebben aangegeven het fijner te vinden om hun koffie in stilte te drinken dan met het geluid van een aankondiging op de achtergrond die ze al zo vaak hebben gehoord. Dat is de reden waarom we deze proef de komende maanden uitvoeren,”  zegt de luchtvaartmaatschappij. Na de korte veiligheidsinstructie heerst tot aan de landing ,,een serene stilte” in de cabine, belooft SAS. Of dat betekent dat passagiers ook niet meer met elkaar mogen praten, is niet helemaal duidelijk. Kijk voor meer informatie op www.flysas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!