App voor de reistips van je vrienden

Flamyngo appAmsterdam, 18 juli 2016 – Het leuke van elke vakantie of stedentrip is de voorpret. Zodra je laat vallen waar je naartoe gaat, krijg je van vrienden, familieleden, kennissen en vage kennissen ‘de beste’ reistips over die ene bezienswaardigheid, dat aparte koffietentje, die blitse cocktailbar of die relaxte ontbijtplek die je absoluut niet mag missen.

Het is nog een heel gedoe om al die tips te verzamelen en te onthouden, vooral als je geheugen je net in het buitenland in de steek laat. Ook in de ruis van sociale media gaan veel waardevolle tips verloren en op vakantie heb je ook niet altijd zin alle e-mails, Whatsapp-conversaties of Facebook Messenger-berichten weer te raadplegen om dat ene niet te missen adresje te achterhalen.

Er is nu een nieuwe Nederlandse app, Flamyngo, die dit probleem oplost. De app maakt het gebruikers zo makkelijk mogelijk om de beste reistips te verzamelen bij vrienden, waardoor je zelf een ‘persoonlijke sociale reisgids’ kunt samenstellen. Je geeft aan wat je bestemming is en je vraagt suggesties aan je vrienden, die via een link, Whatsapp of Facebook Messenger tips kunnen toevoegen. Zij hoeven dus niet eerst zelf de app te downloaden. Vervolgens kun je de reistips van je vrienden en familie op één plek bekijken.

Inmiddels zijn er op het platform al meer dan 10.000 plekken toegevoegd. Je krijgt ook meteen aanvullende informatie over de locatie, zoals het adres, het telefoonnummer en de openingstijden. Deze gegevens zijn offline te bekijken en door de koppeling met Google kan ook een route worden gepland. Na het downloaden van de app kun je ook vooraf samengestelde reisgidsen bekijken. De gratis app van Flamyngo is voor iOS beschikbaar in de App Store.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!