Gratis slapen voor een praatje

TalkTalkBnbAmsterdam, 8 juli 2016 – Het is altijd wel handig als je een paar talen spreekt, voor werk, studie of je volgende reis. Met een redelijke beheersing van het Engels kom je al een heel eind en communiceren met handen en voeten heeft ook wel wat, maar soms blijkt het reuze praktisch om ook een paar zinnetjes Frans, Spaans of Japans te kennen.

Met een nieuwe website kun je sinds kort gratis bij iemand slapen en eten in ruil voor een praatje. TalkTalkBnb brengt huizenbezitters in contact met reizigers die hun wat basisvaardigheden bijbrengen uit hun moedertaal. Op de site kun je zoeken op locatie, waarna je een overzicht krijgt van de hosts en de gewenste taal die ze willen spreken.

Zo blijken inwoners van Amsterdam vooral Spaans te willen leren, en inwoners van Barcelona Frans of Engels. Met Nederlands als moedertaal zou je denken wat we in het nadeel zijn, maar er blijken over de hele wereld zelfs mensen te zijn die Dutch willen leren. Van Peru tot Egypte stellen mensen daarvoor gratis een slaapplek beschikbaar.

TalkTalkBnb is eerder dit jaar opgericht door een groep Franse studenten, die menen dat je vreedzaam samen kunt leven in kosmopolitische steden als je elkaars taal spreekt. Vooral na de aanslagen in Parijs bestond de behoefte om mensen een zetje te geven om elkaar te begrijpen en met elkaar te kunnen praten. Als je een taal wilt leren of als reiziger mensen in den vreemde ain beedjuh Neederlends wilt bijbrengen, moet je eerst een profiel aanmaken op TalkTalkBnb. Kijk voor meer informatie op www.talktalkbnb.com

Foto © depositphotos.com/AntonioGuillemF.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!