Meest vergeten spullen in vakantiehuisjes

Vergeten spullen in vakantiehuisjesAmsterdam, 4 juli 2016 – Nog een paar weken, en dan begint de zomervakantie! Ook dit jaar zullen weer duizenden Nederlanders vakantie vieren in een vakantiehuisje of appartement. En in tegenstelling tot een verblijf in een hotel, nemen we naar een vakantiewoning vaak ons hele hebben en houden mee (van pindakaas tot de complete LEGO-bak).

Het betekent dus dat we weleens iets vergeten mee terug naar huis te nemen. Interhome, de verhuurder van vakantiewoningen, komt jaarlijks heel wat vergeten spullen tegen en krijgt regelmatig het verzoek iets terug te sturen. De verhuurder heeft een top 10 samengesteld van spullen die we het vaakst laten liggen in een vakantiehuisje. Hieronder staan ze als geheugensteuntje, als handige checklist voor bij het inpakken. Dus de volgende keer niet meer vergeten!

#1 Telefoonoplader

Met stip op nummer één als meest vergeten item: de telefoonoplader. Vaak blijft de oplader in het stopcontact zitten en wordt hij er bij vertrek vergeten uit te halen. Een nieuwe oplader kost, afhankelijk van het type, toch al snel € 30.

#2 Douchegel of shampoo

Ook doucheproducten worden snel vergeten. Vaak blijven deze een hele week in de douche staan en kijk je niet meer achter het douchegordijn wanneer je inpakt. Sommige mensen laten ze ook opzettelijk staan wanneer de flessen bijna leeg zijn.

#3 Keukengerei

Minder vanzelfsprekend misschien, zeker omdat bijna alle vakantiewoningen uitgerust zijn met keukengerei, maar veel mensen nemen toch vaak zelf nog behoorlijk wat bestek, een keukenmesje of dunschiller mee als ze in een vakantiewoning verblijven. En die blijven dan soms weer in de keukenla liggen.

#4 Föhn

Het vaakst vergeten item bij vrouwen. De föhn verdwijnt in een kast of la die minder vaak gebruikt wordt en bij een laatste check wordt hij over het hoofd gezien. Hetzelfde geldt voor scheerapparaten. Een nieuwe föhn kost toch al snel € 50, dus slim om de badkamerkastjes te dubbelchecken.

#5 Koelelementen voor koelbox

Wie met de auto naar zijn vakantiewoning rijdt, neemt vaak een koelbox mee. De koelelementen worden bij aankomst meestal weer in de vriezer gelegd voor de terugreis. Maar wie tijdens zijn verblijf de vriezer verder niet meer gebruikt, vergeet deze ook vaak te controleren, waardoor de koelelementen blijven liggen.

#6 Speelgoed

Een klassieker bij de kids. De knuffel die onder de lakens verdwijnt, de bal die bij het zwembad blijft rondslingeren, speelgoedautootjes die onder de kast belanden en poppenkleertjes die achter een stoel verdwijnen. Meestal merkt niemand het, tenzij het de favoriete knuffel blijkt te zijn. Dan is de terugrit vast heel lang geweest.

#7 Jas of vest

Je kent het wel: je vertrekt uit het frisse en regenachtige Nederland met een jas of vest aan, maar bij aankomst op je zomerse bestemming hangt die jas een hele week aan de kapstok. Als die kapstok dan net achter een deur of in een kast blijkt te zijn, wordt hij snel over het hoofd gezien. Iets wat je meestal pas merkt als je weer in Nederland aankomt.

#8 Zwemkleding

Nog zo’n klassieker is de zwembroek, bikini of strandlaken die op de tuinstoel belandt om te kunnen drogen. Wanneer je vertrekt kijk je zorgvuldig alle kasten na, maar vergeet je om ook nog even naar het terras te gaan voor de netjes gedroogde zwemkleding.

#9 Leesbril

Een leesbril gebruik je alleen als je de krant of een boek wil lezen. Op de dag van vertrek heb je hier meestal geen tijd meer voor, dus blijft hij vaak op de salon- of keukentafel liggen. Resultaat: de volgende krant blijkt toch een stuk moeilijker leesbaar.

#10 Koffiezetapparaat

Geloof het of niet, maar veel mensen zijn verknocht aan hun eigen koffie. Hoewel er bijna altijd een koffiezetapparaat aanwezig is, nemen sommigen hun eigen Senseo of Nespresso-apparaat mee op vakantie. Maar na een week lijkt hij wel onderdeel te zijn geworden van het keukenmeubilair en wordt hij volledig over het hoofd gezien bij het inpakken. En zo wordt die laatste koffie op vakantie toch wel extra onvergetelijk.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!