Per drone een hotel op elke plek

Driftscape HotelAmsterdam, 21 juli 2016 – De meeste reizigers associëren een hotel nog met een fysieke plek: een statisch en stenen gebouw met een vast adres waar je naar terug kunt keren. Het internationale architectenbureau HOK veegt met een nieuw innovatief concept de vloer aan met deze ouderwetse gedachte.

HOK bedacht het Driftscape Hotel, een mobiel en zelfvoorzienend hotel dat overal in de wereld kan staan. Een drone dropt het hotel, en dat kan ook in afgelegen gebieden zijn waar je niet zo snel traditionele hotels zult zien. Denk hierbij aan een plek midden in de woestijn, boven op een berg of midden in een meer. Het Driftscape Hotel bestaat uit meerdere eenheden die makkelijk aan elkaar te koppelen zijn, waaronder een keuken en een slaapkamer met 360-graden uitzicht op de buitenwereld.

Het Driftscape Hotel is zo ontworpen dat de impact op de omgeving zo minimaal mogelijk is. Dankzij de drone-technologie moet het hotel ook zo weer weggehaald kunnen worden. Het is nog niet helemaal zeker of het idee ook wordt uitgevoerd. Het is een van de finalisten van de Radical Innovation Award, een prijs voor een baanbrekend concept in de hotelindustrie. Op 5 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Als HOK wint, mag het bureau verdergaan met de uitwerking. Dan kunnen ze misschien nog bedenken hóe je als reiziger bij het Driftscape Hotel moet komen. Kijk voor meer informatie op hun website: www.hok.com

Foto © HOK Architects.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!