Stress bij ontbreken wifi op vakantie

Stress zonder wifi op vakantieAmsterdam, 14 juli 2016 – Gaan we op vakantie om van de stress af te komen, blijken we alsnog wifistress te hebben. Liefst zeven op de tien Nederlanders vindt het superbelangrijk om zijn vakantiebestemming een goed wifi-signaal te hebben. Een op de vijf zegt zelfs stress te ondervinden als er geen wifi beschikbaar is, blijkt uit een onderzoek dat wifi-expert AVM heeft uitgevoerd onder ruim duizend Nederlanders.

Met een goede verbinding halen we meer uit onze vakanties, zeggen zeven op de tien Nederlanders. Een internetsignaal op je smartphone of tablet is belangrijk voor het boeken van excursies, het plannen van tripjes, het vinden van de beste restaurants en andere adressen. Hoe vinden we überhaupt de weg met routeplanners en kaarten zonder wifi?

Opmerkelijk is dat een kwart van de Nederlanders (23,6 procent) zelfs liever wifi dan een zwembad heeft op zijn vakantiebestemming. Als er geen wifi is, heeft bijna de helft van de Nederlanders minder contact met familie en vrienden thuis. Er is kennelijk minder animo om contact met het thuisfront te onderhouden via de telefoon. Iets meer dan een derde van de ondervraagden (37 procent) geeft toe dat een vakantie meer ontspannen is als er wifi is.

AVM waarschuwt dat we op vakantie vaak gebruikmaken van openbare wifi-netwerken die niet altijd uitblinken in veiligheid en snelheid. De Duitse fabrikant heeft een modem voor vakantiegangers die tijdens hun reis graag snel en veilig willen surfen. Met deze FRITZ!Box 6820 LTE-modem heb je middels 4G snel mobiel internet in heel Europa, ook in afgelegen gebieden waar geen of een te lage breedbandverbinding aanwezig is. Kijk voor meer informatie op nl.avm.de

Foto © depositphotos.com/mihtiander.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!