Een app tegen zonnebrand

Sunclipse AppAmsterdam, 16 september 2016 – Even een moment van onachtzaamheid en het is gepiept: je ziet knalrood en moet de komende dagen uit de zon blijven om erger te voorkomen. Zeker in warme streken en de tropen verbrand je sneller dan je denkt en moet je blijven smeren, maar soms vergeet die zonnebrandcrème wel eens.

Binnenkort hoef je niet meer na te denken wanneer je die fles zonnebrandolie weer moet pakken. Je krijgt dan simpelweg een berichtje op je smartphone. De Sunclipse App houdt precies bij hoeveel tijd je in de zon hebt doorgebracht. Het is een app in combinatie met een clip, die je aan je T-shirt, pet, handdoek of tas kunt vastmaken. De clip heeft een sensor die de blootstelling aan UV-straling registreert. Als je in de gevarenzone komt, stuurt deze vervolgens een signaal naar de app op je mobiele telefoon.

De Sunclipse App geeft ook aan welke beschermingsfactor je het beste kunt gebruiken en wanneer het beter is om de zon helemaal te mijden. Ook houdt de app de zongegevens bij uit het verleden en krijg je adviezen over het (al dan niet lange) zonnebaden. Je kunt ‘m instellen voor wat je aan het doen bent, zoals sporten of bakken in de zon. Ook voor kinderen is een instelling.

De app tegen zonnebrand is een uitvinding van een Zweed die tijdens een bewolkte dag op het Caribische eiland Sint-Maarten dacht geen zonnebrandcrème te hoeven gebruiken. Aan het eind van de dag was hij letterlijk ziek en zag hij zo rood als een tomaat. De Sunclipse App is waarschijnlijk leverbaar vanaf januari 2017, overal ter wereld.

Foto © The Sunclipse App.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!